ΤΟΠΙΚΑ

Δοκιμασία για δύο νέες ανεμβολίαστες εγκυμονούσες στο Νοσοκομείο Βόλου

δοκιμασία-για-δύο-νέες-ανεμβολίαστες-196233

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Η Ομικρον είναι εδώ και συνεχίζει να μολύνει ειδικά ανεμβολίαστους. Σπεύστε να εμβολιαστείτε», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, βλέποντας πάλι τις τελευταίες μέρες να αυξάνονται εισαγωγές ασθενών που έχουν προσβληθεί με κορονοϊό.

Το ποσοστό θετικότητας στην ΠΕ Μαγνησίας ανέρχεται στο 2,62%, ενώ στις Σποράδες στο 1,56%.

Στην τελευταία εφημερία έγιναν 13 νέες εισαγωγές, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται 69 ασθενείς. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid επίσης η χθεσινή εφημερία ξεκίνησε με δύο κρεβάτια άδεια και έξι ασθενείς διασωληνωμένους.

Στην πλειονότητά τους οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι. Οι γιατροί τις τελευταίες ώρες έχουν πέσει πάνω σε δύο νεαρές γυναίκες που είναι ανεμβολίαστες. Η μία είναι λεχώνα, έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της νοσεί από τον ιό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Την ίδια ώρα η Μαγνησία καταγράφει αύξηση στα κρούσματα. Χθες καταγράφηκαν 366 μολύνσεις εκ των οποίων η 25 στις Σποράδες.

Επίσης δηλώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι από κορονοϊό στο τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για ηλικιωμένους 81, 83, 85 και 87 ετών, που κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Η δεξαμενή μεταλλάξεων είναι ανοιχτή

Μιλώντας στον ASTRA και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» ο εντατικολόγος της ΜΕΘ και επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος στο Νοσοκομείο Βόλου, Ιωάννης Κόκορης, επισήμανε ότι η δεξαμενή των μεταλλάξεων παραμένει ανοιχτή και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες παραλλαγές του κορονοϊού. «Για αυτό οφείλουμε να είμαστε προστατευμένοι και ο μόνος τρόπος είναι το εμβόλιο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Ακόμη και να γίνει ενδημικός ο ιός κάποια στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία θα τελειώσει. Εμβόλιο κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνουμε μία φορά τον χρόνο», εκτίμησε ο κ. Κόκορης.

Αναφορικά με την πίεση που δέχεται ακόμη το ΕΣΥ ο ίδιος επισήμανε ότι η αποσυμπίεση θα έρθει σταδιακά και παρατήρησε ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ακόμη-εάν δεν προκύψει κάτι ανησυχητικό- προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια για αποκλιμάκωση, αφού η μείωση των νοσηλειών δεν θα είναι αστραπιαία», όπως εξήγησε.

Το σημερινό πρόγραμμα rapidtest

Πενήντα εννέα κρούσματα προέκυψαν από τα χθεσινά rapid test που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Για σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στη Μαγνησία δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου
*09:00-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου
*09:30-14:30 μαζική δειγματοληψία στη Νέα Αγχίαλο
*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου