ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Θεσσαλία ~ Μια στη Μαγνησία…

πέντε-υποθέσεις-φοροδιαφυγής-στη-θεσ-195314

Εικονικά ή ανακριβή φορολογικά στοιχεία κυριαρχούν στις υποθέσεις παράνομου πλουτισμού

Πέντε ακόμη περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διερεύνησε στη Θεσσαλία και τη Στ. Ελλάδα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος και χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για κάθε μια από τις περιπτώσεις με πληροφορίες να αναφέρουν πως η μία περίπτωση, προσδιορίζεται στη Μαγνησία.

Ειδικότερα οι περιπτώσεις που αφορούν στην περιφέρεια, είναι οι εξής:

  1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο γεωργικών προϊόντων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.363.994,41 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  2. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.096,96 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  3. Γιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 107.680,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  4. Οδοντίατρος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 56.808,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
  5. Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων έλαβε δέκα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.919,00 €. Παράλληλα με τις διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών, δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και άλλων στοιχείων, πραγματοποιούνται έρευνες και για φυσικά πρόσωπα που φέρεται να απέστειλαν και από τη Θεσσαλία, εμβάσματα μεγάλου ύψους στο εξωτερικό. Το γεγονός των καταθέσεων στο εξωτερικό, από μόνο του, δεν συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής αλλά ο αριθμός των προσώπων σε σχέση με τις γνωστές – μικρές- αποδοχές τους, γεννά ερωτήματα για την παραοικονομία σε διάφορους τομείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου