ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα η Αλβανία με τους άταφους πεσόντες

γ-σούρλας-παραβιάζει-τα-ανθρώπινα-δικ-195232

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γ. Σούρλας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την ενη- μέρωση για την εκκρεμότητα των άταφων πεσόντων στη Βόρειο Ηπειρο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε:

«Ακόμη μια παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρίσκει την Αλβανία να τα παραβιάζει όταν εξακολουθούν να παραμένουν άταφοι επί 74 χρόνια οι χιλιάδες Ελληνες μαχητές, που έπεσαν κατά το Επος 1940 – 41 στη Βόρειο Ηπειρο.

Πρόκειται για παραβιάσεις που συνιστούν την πλέον ακραία μορφή έλλειψης σεβασμού στους νεκρούς και κατανόησης του πόνου των παιδιών και των συγγενών, που πασχίζουν να εκπληρώσουν το καθήκον τους.

Η διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρόκοπη Παυλόπουλου, κατά τη συνάντησή μας με το Δ.Σ. της Ενωσης Συγγενών Πεσόντων ότι θα ενεργήσει άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί η μεγάλη αυτή εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα, που δεν προσιδιάζει ούτε στις παραδόσεις, ούτε στις πατριωτικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις.

Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικά είναι, όταν παραβιάζονται δικαιώματα για τους νεκρούς τι μπορούμε να προσδοκούμε για τους ζώντες;

Οταν παραβιάζεται κατάφωρα η Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από χώρες που την συνυπέγραψαν, πώς μπορεί να προσδοκάς από τους πολίτες να την σεβαστούν;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου