ΤΟΠΙΚΑ

Γραμμή SOS στο Δήμο Βόλου

γραμμή-sos-στο-δήμο-βόλου-19499

Θέμα ημερών είναι η λειτουργία από την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, τη γνωστή ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ, της Γραμμής SOS που θα παρέχει πάσης φύσεως πληροφορίες για όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού που κατοικούν στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Περιμένουμε να μας εγκαταστήσουν από τον ΟΤΕ ένα εύκολο στη μνήμη των περισσοτέρων τετραψήφιο αριθμό, προκειμένου να ξεκινήσουμε τη νέα μας υπηρεσία, είπε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κατερίνα Μπαρμπουδάκη.

Τη Γραμμή SOS του Δήμου Βόλου σε πρώτη φάση οι υπεύθυνοι της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ προσανατολίζονται να τη λειτουργήσουν σε 12ωρη βάση κατά τις καθημερινές. Από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο θα είναι σε θέση να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την υπηρεσία στην οποία μπορεί να απευθυνθεί το άτομο το οποίο αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα είναι, όπως λέει η δημοτική σύμβουλος Βόλου, άτομο που θα γνωρίζει άριστα όλο το φάσμα των κοινωνικών δομών που λειτουργούν, τόσο εντός, όσο και εκτός Δήμου Βόλου.

Για την παροχή βοήθειας τα άτομα που θα απαντούν στα τηλεφωνικά αιτήματα των πολιτών θα είναι σε… ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, τόσο με την Αστυνομία, όσο και με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου.

Άλλωστε η συνεργασία μας τόσο με την ΕΛ.ΑΣ , όσο και με το Αχιλλοπούλειο, είναι μέχρι σήμερα άριστη, λέει η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς, που σημειώνει ακόμη ότι η συνεργασία θα υπάρχει και τις αργίες, όπως και τα σαββατοκύριακα, ενώ λόγοι που έχουν να κάνουν με τα περιορισμένα οικονομικά της Κοινωφελούς σε συνδυασμό και με την αδυναμία πληρωμής υπερωριών στους υπαλλήλους, υποχρεώνουν την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, να μην επεκτείνει, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, τη λειτουργία της γραμμής SOS όλες τις μέρες του χρόνου.

Η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς, τέλος, ερωτηθείσα για την τύχη του πιλοτικού συστήματος τηλεειδοποίησης που είχε εγκαινιάσει στο τέλος της θητείας της η πρώην Δημοτική Αρχή Βόλου σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προκειμένου να υπάρχει σύστημα άμεσης ενεργοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου στα άτομα των οποίων η ζωή τους διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε άγνοια, όπως και για το πού βρίσκονται οι ειδικές συσκευές που είχαν δοθεί πριν από 2½ χρόνια περίπου δωρεάν στον πρώην Δήμο Βόλου μετά από χορηγία του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου