ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμο το επόμενο 15ήμερο εκτιμούν οι γιατροί για την Ομικρον

κρίσιμο-το-επόμενο-15ήμερο-εκτιμούν-οι-γ-194438

Κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας και την επιδημιολογική εικόνα στον νομό Μαγνησίας θεωρούν το επόμενο 15ήμερο οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται από μέρα σε μέρα και οι λιγότερες νοσηλείες συγκριτικά με τον περασμένο Δεκέμβριο δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία, οι γιατροί ωστόσο έχουν μάθει να περιμένουν, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν τα θετικά στοιχεία και να ξανασημάνει συναγερμός.

Στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 291 νέα κρούσματα κορονοϊού. Επίσης σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η Ομικρον ήταν κυρίαρχη σε επίπεδο νομού σε ποσοστό 70% το διάστημα από 20/12/2021 έως 02/01/2022.

Για το διάστημα που διανύουμε δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, όπως επίσης δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, πόσοι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο έχουν προσβληθεί από τη Δέλτα και πόσοι από την Ομικρον.

Οι γιατροί τονίζουν ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εξίσου ευάλωτοι και στην Ομικρον. Επισημαίνουν επίσης ότι από οργανισμό σε οργανισμό τα συμπτώματα της Ομικρον διαφέρουν. Για παράδειγμα, υπάρχουν υγειονομικοί που είναι εμβολιασμένοι, νόσησαν από κορονοϊό και σε διάστημα πέντε ημερών αρνητικοποιήθηκαν. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ατόμων που προσβλήθηκαν από την ίδια μετάλλαξη και χρειάστηκε να περάσει ένα 15ήμερο για να αρνητικοποιηθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Χθες πάντως στο Αχιλλοπούλειο νοσηλευόταν 68 ασθενείς με κορονοϊό. Ειδικότερα 62 νοσηλεύονται στις κλινικές covid και έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Covid. Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς.

Σε ό,τι αφορά στα χθεσινά rapid tests στη Μαγνησία προέκυψαν 67 κρούσματα.

Το σημερινό πρόγραμμα των rapid tests

Για σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα γίνουν δειγματοληψίες στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:30-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου