ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι για την κλοπή στην «Κιβωτό»

ελεύθεροι-για-την-κλοπή-στην-κιβωτό-194356

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι δράστες της μεγάλης κλοπής στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι.

Οι τρεις δράστες, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της κλοπής από την «Κιβωτό», για το οποίο διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Οι ανήλικοι, που είναι φιλοξενούμενοι του οργανισμού, επανέλαβαν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα χρήματα και τα τιμαλφή που αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτια της δομής και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, θα παραπεμφθούν σε ρητή δικάσιμο.

Η υπόθεση της κλοπής από τη δομή και μάλιστα από ανήλικους φιλοξενούμενούς της προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Προσωπικό της δομής διαπίστωσε ότι τα χρηματοκιβώτια του οργανισμού με οικονομίες του από προσφορές και δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών, που συγκεντρώθηκαν στις γιορτές, καθώς και οι κουμπαράδες, έκαναν φτερά από το δωμάτιο όπου φυλάσσονταν στην κοινωνική υπηρεσία, με την οικονομική ζημία να είναι άνω των 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εκλάπη ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε ποσό ύψους από 20.000 έως 30.000 ευρώ, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές διάφορων καταστημάτων, ύψους 17.000 ευρώ. Από το δεύτερο, που είναι πλαστικό, λείπει συνολικό ποσό 400 ευρώ, ενώ φτερά έκαναν και δύο κουμπαράδες που περιείχαν συνολικό ποσό 150 ευρώ και το ποσό των 100 ευρώ από κερματοδέκτη.

Αστυνομικοί έδρασαν ακαριαία εντοπίζοντας τους δράστες, οι οποίοι προς έκπληξη όλων είναι φιλοξενούμενοι της οικογένειας της δομής. Οι τρεις δράστες, που γνώριζαν τα κατατόπια, βγήκαν από το δωμάτιό τους, πήγαν στο δωμάτιο της κοινωνικής υπηρεσίας παραβιάζοντας το παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου και εφάρμοσαν το σχέδιό τους.

Εκρυψαν τα χρηματοκιβώτια σε βαρέλια πάνω στο βουνό και τις δωροεπιταγές σε παρακείμενο κτήμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τις δωροεπιταγές. Βρήκαν και τα χρηματοκιβώτια και τους κουμπαράδες καθώς και δύο κατσαβίδια, όμως τα χρήματα είχαν κάνει φτερά όπως και τα τιμαλφή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των χρημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου