ΤΟΠΙΚΑ

ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας εθνικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα

νε-μαγνησίας-συριζα-κανένας-εθνικός-σ-194316

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη νέα ΚΑΠ εξαπολύει η ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνικό σχεδιασμό και στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα.

Επισημαίνει ακόμη ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ακόμη στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται επίσης το θέμα των συνδεδεμένων, αλλά και τα δικαιώματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι διατηρούνται οι ανισότητες του παρελθόντος κυρίως έναντι των νέων αγροτών.

Με βάση τα προαναφερθέντα η ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, ζητώντας ενημέρωση πώς θα αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης, πότε θα ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, ώστε να οριοθετηθούν οι επιλέξιμοι προς επιδότηση βοσκότοποι, πώς θα στηριχθεί η ελαιοκαλλιέργεια, τί θα γίνει με τις μικρές εκμεταλλεύσεις κ.α.

«Το τελικό κείμενο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τη νέα ΚΑΠ, στο βαθμό που έχει δημοσιοποιηθεί από το ΥΠΑΑΤ, στερείται σοβαρού σχεδιασμού αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Πέρα από ευχολόγια, μένει στην πεπατημένη των πολιτικών της δεξιάς στη χώρα, που την ενδιαφέρει απλά η διαχείριση των κοινοτικών πόρων, χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο και πρόταση μιας δίκαιης μετάβασης για μια βιώσιμη ελληνική γεωργία με γνώμονα την στήριξη των μικρών Ελλήνων αγροτών.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού δεν έγινε καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτοδιατροφικού τομέα αλλά απλώς παρουσιάσεις και φιέστες που διοργάνωσαν σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή ανθρώπων και φορέων του στενού κομματικού περιβάλλοντος της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να σταματήσει την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς και δεσμεύεται να ανατρέψει τις πολιτικές της ΝΔ, μόλις έχει πάλι την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο σε εγρήγορση για να ανατρέψουμε τα σχέδια της ΝΔ που απαξιώνουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου