ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρότερα μέτρα στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητούν μαθητές

αυστηρότερα-μέτρα-στα-σχολεία-για-την-194144

Νέα μαθητικά λουκέτα κλείδωσαν χθες σε σχολεία στη Μαγνησία, με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, με αφορμή τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται στις σχολικές μονάδες.

Σε κατάληψη βρέθηκαν χθες το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας. Με αποφάσεις των 15μελών συμβουλίων, οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις, δηλώνοντας ανήσυχοι για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας δεν έγινε καν τηλεκπαίδευση, καθώς η απόφαση της κινητοποίησης ήταν καθολική.

Από τους σχεδόν 300 μαθητές οι 295 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασαν στη διεύθυνση του σχολείου. Μάλιστα, οι μαθητές παρέμειναν για αρκετή ώρα στο υπό κατάληψη σχολείο, φορώντας μάσκες προστασίας.

Οι μαθητές διεκδικούν αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου βάσει του οποίου προβλέπεται αναστολή λειτουργίας τμήματος μόνο αν νοσήσει το 50%+1 των παιδιών, θεωρώντας ότι είναι πολύ υψηλό. Διεκδικούν επίσης απολυμάνσεις και προσλήψεις περισσότερων καθαριστριών, ενώ στο 7ο ΓΕΛ Βόλου αξιώνουν να μην προσμετρώνται οι απουσίες τους όταν αναγκαστικά κάθονται σπίτι ως στενές επαφές κρούσματος.

Σημειώνεται οι μαθητές της α’ λυκείου θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς, αυξημένης δυσκολίας, καθώς ερωτήματα θα προέρχονται και από την Τράπεζα Θεμάτων και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν οι επιδόσεις τους θα συνυπολογιστούν στον βαθμό των πανελλαδικών εξετάσεων. Η εφαρμογή από φέτος της Τράπεζας Θεμάτων αφορά στα μαθήματα έκθεση, γεωμετρία, άλγεβρα, φυσική, χημεία και αρχαία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου