ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δήμαρχο οι καταστηματάρχες

στο-δήμαρχο-οι-καταστηματάρχες-19416

Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Βόλου είχε προχθές το μεσημέρι το Δ.Σ. του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια να συζητήσουν τα θέματα που έχουν προκύψει στα καταστήματα της παραλίας και στους λοιπούς δρόμους του Βόλου μετά την αποξήλωση των νάιλον από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, προκειμένου να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Η συνάντηση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Από τη Δημοτική Αρχή ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος. Από την πλευρά του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης ήταν παρόντα τα μέλη του Δ.Σ. Απ. Αθανασός, Μαρία Τυρολόγου, Στάθης Προσήλιας, ενώ τα παραλιακά ουζερί εκπροσωπήθηκαν από τον Βάιο Γκαλιαμάνα. Ακόμη στη συζήτηση που έγινε ήταν παρόντες και δεκάδες καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απόστολο Αθανασό, στη σύσκεψη η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε ότι τα νάιλον δεν είναι αποδεκτά πουθενά, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο μάλιστα να διευκρινίζει ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, την ερχόμενη Τρίτη, εισάγονται με το αίτημα της ανάκλησης της αδείας τους για αυθαίρετες κατασκευές (νάιλον) παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες μέρες από το Τμήμα Αυθαιρέτων του Δήμου και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, όπως η Νέα Ιωνία, η Πορταριά, η Μακρινίτσα κ.α.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν όπως εκτός από τα καφασωτά με το τζάμι σε συνολικό ύψος 1,80 μέτρα, να επιτρέπεται και το κρεμαστό τζάμι ασφαλείας (secure). Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό για τα τζαμωτά θα ζητηθεί γνωμάτευση και από το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στους καταστηματάρχες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου, όπως σημείωσε, να συζητήσει το θέμα με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Οι καταστηματάρχες επιμένουν ότι τα τζαμωτά είναι καλύτερα από τα καφασωτά που προτείνει η Κανονιστική του Δήμου, ενώ παράλληλα, όπως υποστήριξαν, αποφεύγεται και η πολυχρωμία που επικρατεί σήμερα στην πόλη, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν υιοθετήσει διαφορετικούς χρωματισμούς (κίτρινα, καφέ, κόκκινα κ.α.).

Ακόμη οι καταστηματάρχες ζήτησαν να ξεκινήσει διαβούλευση για τη σύνταξη νέας Κανονιστικής μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Στο θέμα αυτό ωστόσο η Δημοτική Αρχή είναι ανυποχώρητη, καθώς όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου το θέμα συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

«Τα μέλη της Ε.Ε., όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ομόφωνα δεν συμφώνησαν με μια τέτοια προοπτική, θεωρώντας ότι συνεχείς τροποποιήσεις της Κανονιστικής θα δημιουργήσουν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού «τινάζοντας στον αέρα» την όλη προσπάθεια».

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου