ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο λουκέτο λόγω κορονοϊού στη Μαγνησία

πρώτο-λουκέτο-λόγω-κορονοϊού-στη-μαγν-194130

Πρώτο λουκέτο εξαιτίας του κορονοϊού, μετά την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κλειδώνει σήμερα σε δημοτικό σχολείου στον νομό. Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων για το νέο έτος, μαθητές ενός τμήματος νόσησαν μαζικά και από σήμερα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του.

Πρόκειται για τμήμα της στ’ τάξης δημοτικού σχολείου στη Σκόπελο, όπου από το σύνολο των 21 μαθητών, θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν οι 14. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι μαθητές βρέθηκαν όλοι μαζί σε εκδήλωση το προηγούμενο διάστημα και νόσησαν, το τμήμα πάντως από σήμερα θα λειτουργεί με τηλεκπαίδευση.

Εκτός από τα 14 μαζικά κρούσματα στο συγκεκριμένο σχολείο, στον νομό καταγράφτηκαν επιπλέον 86 μολύνσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 34 κρούσματα σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγράφονται συνολικά 49 κρούσματα, εκ των οποίων τα 45 σε μαθητές και τέσσερα σε καθηγητές γυμνασίων και λυκείων.

Τα μαζικά κρούσματα που καταγράφτηκαν στο δημοτικό σχολείο της Σκοπέλου, ήρθαν να χτυπήσουν νέο «καμπανάκι» ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, παρά την ύφεση που παρατηρείται στον αριθμό των ημερήσιων νέων μολύνσεων που ανακοινώνονται, σε σχέση με τις πρώτες ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία άνοιξαν έχοντας καταγράψει 442 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με τη χειρότερη ημέρα του περασμένου Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι από προχθές Τετάρτη ξεκίνησε στα φαρμακεία του νομού η διάθεση των πέντε δωρεάν self tests σε όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, η οποία θα συνεχιστεί έως και την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου