ΤΟΠΙΚΑ

«Αρνητής προόδου» ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

αρνητής-προόδου-ο-δήμαρχος-ν-πηλίου-193445

Σφοδρά πυρά κατά του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού εξαπέλυσε ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών, για τα προσκόμματα που δημιουργεί στη μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε στα Καλά Νερά. Ορμώμενος ο Σύλλογος από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφορικά με τις ενέργειες του δήμου, «κόντρα» στην επένδυση, κατηγορεί τον κ. Μιτζικό ότι είναι «αρνητής της προόδου στο βωμό μερικών ψήφων» και επισημαίνει πως με στάση του στα μεγάλα έργα, «μάς έχει αποδείξει πως δεν εκτιμά όσο πρέπει τα Καλά Νερά».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών επισημαίνει για την τουριστική επένδυση στην περιοχή Κάτω Γατζέας – Καλών Νερών:

« Ο κ. Δήμαρχος, μαθαίνουμε από τα Μέσα, (https://www.taxydromos.gr/Topika/435147-na-fygete-na-pate-alloy.html) ότι προσπαθεί να σταματήσει με όλους τους τρόπους και τις εργασίες της νέας μεγάλης τουριστικής επένδυσης μεταξύ Κάτω Γατζέας και Καλών Νερών στη θέση Γλυφά. Επιθυμεί το οικόπεδο να περάσει πάλι, μετά από 50 χρόνια στα χέρια του Δήμου. Η πλειοψηφία των κάτοικων των Καλών Νερών στηρίζει την επένδυση καθώς έχουν ακολουθηθεί, όπως έχουμε μάθει από αρχές και υπηρεσίες, οι νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει τουρίστες υψηλής οικονομικής δυνατότητας, που έως τώρα προτιμούν άλλα μέρη της Ελλάδας, με τις αντίστοιχες υποδομές. Δεν είναι ανταγωνιστικό προς τις υπάρχουσες τοπικές επιχειρήσεις και αντιθέτως θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση αποτελώντας πόλο έλξης για όλο το Πήλιο. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία δεν ξεχνά πως μέχρι πριν 6 μήνες, το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν μια ανοιχτή χωματερή για να πετάει ο δήμος τα κομμένα του κλαδιά και οι ασυνείδητοι της περιοχής τους παλιούς καναπέδες, τα στρώματα και τα μπάζα τους. Και όλο αυτό το αποκρουστικό θέαμα, δίπλα στον κεντρικό δρόμο που χιλιάδες τουρίστες περνούσαν καθημερινά προς όλο το Πήλιο. Εάν πιστεύει ο κ. Μιτζικός πως αποτελεί καθήκον του ως Δήμαρχος να «κυνηγήσει» την υπόθεση του απαλλοτριωμένου οικοπέδου, τον καλούμε να ζητήσει εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών που το παραχώρησε στην Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α . ΑΕ) και όχι από τον ιδιώτη επιχειρηματία που δρα νόμιμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με τους τίτλους ιδιοκτησίας που κατέχει.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να γίνει ένας «φάρος ανάπτυξης» για την περιοχή μας και όχι ένας «αρνητής προόδου» στο βωμό μερικών ψήφων. Με την στάση του στα μεγάλα έργα, μας έχει αποδείξει πως δεν εκτιμά όσο πρέπει τα Καλά Νερά. Δεν επιζητούμε από την Δημοτική Αρχή προνομιακή μεταχείριση. Απαιτούμε απλώς να κάνει τα ελάχιστα των καθηκόντων της. Αν καταφέρει να κάνει απλώς αυτό το ελάχιστο, είναι σίγουρο, πως οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες, της μεγαλύτερης τουριστικής περιοχής του Δήμου, δε θα το ξεχάσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου