ΤΟΠΙΚΑ

40 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στη Θεσσαλία

40-καταγγελίες-για-κακοποίηση-παιδιών-σ-193175

Περισσότερες από 300 οικογένειες υποστηρίζει σε ολόκληρη τη Θεσσαλία το «Χαμόγελο του παιδιού»

Διαρκής αύξηση σημειώνεται στα αιτήματα που δέχονται οι υπεύθυνοι του «Χαμόγελου του παιδιού», ενώ παράλληλα έχουν καταγραφεί 40 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στη Θεσσαλία, από την αρχή του χρόνου έως και το φθινόπωρο. Παράλληλα το «Χαμόγελο του παιδιού» υποστηρίζει περισσότερες από 700 οικογένειες και 300 περίπου παιδιά σε όλη τη Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και διαρκή στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, συντονιστής για το «Χαμόγελο του παιδιού»στη Θεσσαλία, υπογραμμίζει ότι «έχουν αυξηθεί τα περιστατικά που καλύπτει το «Χαμόγελο του παιδιού», στη διάρκεια του ενός χρόνου λειτουργίας του γραφείου στη Λάρισα, το οποίο καλύπτει όλη τη Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας».

Η αύξηση των καταγγελιών για κακοποίηση που δέχεται το τοπικό παράρτημα του «Χαμόγελου του παιδιού» είναι ανησυχητικό φαινόμενο, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λιογγαρίδης «δεχόμαστε μέσω της γραμμής 1056 καταγγελίες για παιδιά που κινδυνεύουν και πάντα ανταποκρινόμαστε, παρεμβαίνοντας άμεσα, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη». Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών είναι ταυτόσημες με την κακοποίηση αλλά και την επαιτεία παιδιών, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο άμεσος κοινωνικός περίγυρος παρεμβαίνει και καταγγέλλει δεκάδες περιστατικά, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

«Οι καταγγελίες που δεχόμαστε αφορούν είτε κακοποίηση παιδιών, είτε προβλήματα διαβίωσης από το οικογενειακό περιβάλλον. Είμαστε σε διαρκή διασύνδεση με τους υπόλοιπους φορείς, την αστυνομία και την Εισαγγελία και πάντα ειδοποιούμε τους αρμόδιους φορείς για τις κλήσεις που λαμβάνουμε» όπως επισημαίνει ο συντονιστής του γραφείου της Θεσσαλίας. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «παρατηρείται αύξηση των καταγγελιών αλλά και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και χρειάζονται στήριξη. Οπου χρειαστεί παρέμβαση επιτόπου, παρεμβαίνουμε άμεσα».

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι, παράλληλα, τα περιστατικά που αφορούν τη στήριξη δεκάδων οικογενειών από την περιοχή μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα διαβίωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη «προσφέρουμε στήριξη με τρόφιμα, ρούχα, σχολικά, παιχνίδια και ότι έχει ανάγκη ένα παιδί» τονίζει ο κ. Λιογγαρίδης.

Παράλληλα όμως, το «Χαμόγελο του παιδιού» παρέχει πολύπλευρη στήριξη σε οικογένειες, όταν υπάρχει ανάγκη ιατρικής φύσεως, για φάρμακα, εξετάσεις, όπως λογοθεραπείες και γενικότερα οτιδήποτε έχει ανάγκη ένα παιδί που παρακολουθείται από γιατρό ή άλλο ειδικό.

«Επιπλέον παρέχουμε ψυχική στήριξη σε οικογένειες με παιδιά, και μέσω ειδικών συνεργατών, ψυχολόγων που έχουμε στον Οργανισμό, αλλά προσπαθούμε και μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας που έχουμε, να συνδράμουμε οικογένειες και να δίνουμε κατευθύνσεις και διεξόδους προκειμένου να ορθοποδήσει σιγά-σιγά η οικογένεια» όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Κάθε μπαζάρ που διοργανώνεται, όπως το συγκεκριμένο που «φιλοξενήθηκε» τις δύο προηγούμενες μέρες στο Δίαυλο, έχει ως στόχο να στηρίξει το πολύπλευρο κοινωνικό έργο που αναπτύσσεται. «Ολες οι δράσεις μας, τα παζάρια που πραγματοποιούμε, έχουν ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη των κοινωνικών μας δράσεων. Στηρίζουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη και στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να ανταπεξέλθουμε στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα του κόσμου» επισημαίνει ο υπεύθυνος για τη δομή της Θεσσαλίας, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι σημαντική η συνδρομή του κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου