ΤΟΠΙΚΑ

Σε αποχή από δευτερογενείς διακομιδές οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο

σε-αποχή-από-δευτερογενείς-διακομιδέ-19294

Θα πραγματοποιούν μόνο τις αντίστοιχες επειγόντων περιστατικών και των νεφροπαθών

Σε αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές προχωρούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τη μη κάλυψη των κενών θέσεων του επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση καθώς όπως επισημαίνουν «μερικοί διοικητές νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής προκήρυξης».

Στον Βόλο είχε προχωρήσει σχετική διαδικασία το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας όμως δεν είχαν γίνει οι προσλήψεις.

Στο διάστημα της κινητοποίησης οι διασώστες δεν θα πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή τα εξιτήρια από τις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, τις επανεξετάσεις και τις μεταφορές σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Θα πραγματοποιούν μόνο τις διακομιδές επειγόντων περιστατικών και των νεφροπαθών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης είπε ότι βάσει της απόφασης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια οι διοικητές των Νοσοκομείων είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν τις προκηρύξεις και να καλύψουν τις κενές θέσεις. Οι εκαβίτες είναι μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας συνεδρίασε πρόσφατα και συζήτησε το θέμα. Στο συμβούλιο επισημάνθηκε ότι η πρώτη προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό είχε εκδοθεί τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έπρεπε να ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη, όμως τρεις μήνες μετά δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρθηκε αυτό της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει οχτώ Νοσοκομεία και τα τέσσερα από αυτά έχουν το κατάλληλο επικουρικό προσωπικό, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

«Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να εκπαιδευόμαστε σε ελικόπτερα και σε πλωτά διασωστικά μετά τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον διαγωνισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το ΕΚΑΒ δεν πρέπει να παραμένει στάσιμο», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Δαρειώτης σχολιάζοντας την απόφαση που ελήφθη.

Επισημαίνεται ότι το Κοινωφελές Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ενισχύσει το ΕΚΑΒ με δύο ελικόπτερα και πρόκειται να δωρίσει άλλα δύο. Επιπλέον, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας οι Σποράδες πρόκειται να ενισχυθούν με ένα πλωτό διασωστικό για φέτος το καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου