ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεπαγώνει» το «Στέκι Παιδιού» και η δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά

ξεπαγώνει-το-στέκι-παιδιού-και-η-δ-192620

Ξεπαγώνει μετά από 12 χρόνια, δωρεά του γνωστού ευεργέτη, Χαράλαμπου Τσιμά, ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για το «Στέκι Παιδιού». Ο Χαράλαμπος Τσιμάς έχει εδώ και χρόνια εκδηλώσει τη διάθεση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή κτηρίου που θα στεγάσει το «Στέκι Παιδιού», τον πρώτο χώρο δημιουργικής απασχόλησης που είχε δημιουργηθεί στην πόλη, επί δημαρχίας Μιχάλη Κουντούρη. Μέχρι σήμερα το όνειρό του δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα…

Το θέμα έρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στις 6 το απόγευμα. Επί τάπητος έρχεται «δήλωση πρόθεσης δωρεάς μελέτης» του κ. Τσιμά την οποία καλείται να αποδεχθεί το δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα να εγκρίνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για το «πολυδύναμο κοινωνικό κέντρο Βόλου».

Μετά την αποδοχή της δωρεάς από τον Δήμο Βόλου, θα γίνει η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το έργο άρτια και σύμφωνα με την οριστική μελέτη πρέπει να ακολουθήσει η σύνταξη μελέτης εφαρμογής από τους ίδιους μελετητές, σύμφωνα με τον όρο της δωρεάς. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί στο πλαίσιο της δωρεάς και της αποδοχής της ότι οι μελετητές θα έχουν συμμετοχή στην επίβλεψη του έργου, για τη διασφάλιση της εφαρμογής της μελέτης και της ποιότητας του έργου.

Σημειώνεται ότι το «Στέκι Παιδιού», είχε ξεκινήσει να λειτουργεί το 1986 σε κτήριο στο οικόπεδο της οδού Κασσαβέτη, το οποίο το 2007 κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς περιείχε αμίαντο, και σε συνδυασμό με μια σειρά ακόμη προβλημάτων κατεδαφίστηκε.

Δύο χρόνια πριν την κατεδάφισή του, κι ενώ τα προβλήματα ήταν γνωστά, ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας, Χαράλαμπος Τσιμάς, είχε ανακοινώσει δωρεά ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου στη θέση του να δημιουργηθεί σύγχρονο κτήριο, στο οποίο δεκάδες παιδιά θα έβρισκαν το δικό τους στέκι δημιουργίας και πηγής γνώσης, ωστόσο «αγκάθι» ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Από το «Στέκι Παιδιού», έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σήμερα, το «Στέκι Παιδιού» είναι φιλοξενούμενο σε κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στη συμβολή των οδών Πολυμέρη και Περραιβού, πάνω από το πνευματικό κέντρο και το σπίτι γαλήνης του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το οικόπεδο της Κασσαβέτη, ρημάζει και κατά καιρούς έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες περιοίκων, ότι το εγκαταλελειμμένο οικόπεδο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, δημόσια ουρητήρια, ακόμη και στέκι περιθωριακών.

Λύση σύμβασης για το «Αχίλλειο»

Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί η πρόωρη λύση της μίσθωσης του καταστήματος «Αχίλλειο» που σταμάτησε να λειτουργεί και ήδη έχει κλειδώσει λουκέτο.

Ο ιδιοκτήτης του επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σοβαρούς λόγους υγείας και ζητά τη λύση της μίσθωσης πέντε χρόνια πριν την λήξη της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου