ΤΟΠΙΚΑ

Κατέληξε 44χρονος από κορονοϊό – Ασφυκτική πίεση στη ΜΕΘ

κατέληξε-44χρονος-από-κορονοϊό-ασφυκτ-192541

Μετά από πρόσκαιρη ανάσα, που πήρε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, επέστρεψε στα «κόκκινα». Επτά από τα οκτώ κρεβάτια είναι κατειλημμένα, ενώ χθες στη Μονάδα κατέληξε 44χρονος. Ο άτυχος άνδρας, τριπλά εμβολιασμένος, ήταν διασωληνωμένος και έδινε μάχη για να ανακάμψει. Είχε αρνητικοποιηθεί, όμως ο οργανισμός του είχε υποστεί σοβαρές επιπλοκές από την ασθένεια που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν άλλα τρία άτομα, όλοι τους ηλικιωμένοι. Πρόκειται για άνδρα 88 χρόνων και δύο γυναίκες 84 και 88 χρόνων αντίστοιχα. Η εικόνα στις κλινικές χθες ήταν καλύτερη, καθώς νοσηλεύονταν 55 ασθενείς.

Οι γιατροί ωστόσο παραμένουν σε διάταξη «μάχης», ενόψει του Σαββατοκύριακου. Τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί σχετική αύξηση των νοσηλειών, που αφορά κυρίως σε άτομα που είναι ανεμβολίαστα. Προσβάλλονται από κορονοϊό, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και τα συμπτώματα που παρουσιάζουν προκαλούν επιπλοκές.

Για να αντιμετωπιστούν επιβάλλεται η διακομιδή τους για νοσηλεία στο Νοσοκομείο. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όμως δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός έπαψε να είναι επικίνδυνος. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να νοσήσουν βαριά. Δεν πρέπει να αμελήσουν να εμβολιαστούν εκείνοι που ακόμη το σκέφτονται», ανέφερε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ιωάννης Κόκορης, εντατικολόγος, επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στη Μαγνησία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 285 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 28 στις Β. Σποράδες, στη Λάρισα 468, στα Τρίκαλα 183 και στην Καρδίτσα 107.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν σε περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (COVID- 19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα χθεσινά rapid tests

Συνολικά 46 κρούσματα προέκυψαν από τα χθεσινά rapid tests που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 60 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Στο ΚΑΠΗ ΑΓ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 399 δειγμάτων καταγράφηκαν 15 θετικά κρούσματα, σε έξι άντρες και εννιά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 266 δειγμάτων καταγράφηκαν 23 θετικά σε 12 άντρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 103 δειγμάτων προέκυψαν έξι θετικά, σε τρείς άντρες και τρείς γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Σήμερα Σάββατο στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων δειγματοληπτικός έλεγχος για την ανίχνευση κορονοϊού θα διενεργείται 08:30-15:30 στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου