ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού ευθύνης και αλληλεγγύης σήμερα στον Άγιο Νικόλαο

ραντεβού-ευθύνης-και-αλληλεγγύης-σήμ-192412

Ραντεβού ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους χρόνια πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία έχουν δώσει πολίτες της Μαγνησίας, που αναμένεται να προσέλθουν αθρόα σήμερα για να δώσουν αίμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου.

Μετά τη δραματική έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, που χτύπησε «καμπανάκι» για τον κίνδυνο να αναβληθούν μεταγγίσεις εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης αποθεμάτων αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, ο κ. Μπουκώρος ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

«Εγινα δέκτης της αγωνιώδους εκκλήσεως που απηύθυνε μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Λουκάκη Δέσποινα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει τεράστια έλλειψη αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου. Πολλές οι αιτίες που έχουν συμβάλει, μεταξύ των οποίων και ο Covid-19, στην πρωτοφανή αυτή έλλειψη αίματος. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αναβάλλονται ακόμη και χειρουργεία προκειμένου να επαρκεί το αίμα για τους χρόνια πάσχοντες μεταγγιζόμενους ασθενείς, κυρίως όσους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και νεφρική ανεπάρκεια.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, στο γραφείο μας, σύσσωμοι όλοι, αποφασίσαμε αντί για εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ούτως ή άλλως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, να οργανώσουμε αιμοδοσία προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες τοπικές ανάγκες σε αίμα», δήλωσε σχετικά ο κ. Μπουκώρος και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας που μπορούν να δώσουν αίμα να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

«Καλούμε όλους τους φίλους που μπορούν να δώσουν αίμα να στηρίξουν την δράση αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, προσφέροντας το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου