ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο για αρχαία ελληνικά ιδρύεται από Πρωτοβάθμια και φιλόλογους

σχολείο-για-αρχαία-ελληνικά-ιδρύεται-19245

Θερινό σχολείο για αρχαία ελληνικά ιδρύει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας. Το σχολείο που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, στόχο έχει να φέρει σε μια πρώτη επαφή τα «εκτάκια», που από το νέο σχολικό έτος θα πάνε Α’ γυμνασίου, με το μάθημα των αρχαίων ελληνικών που θα διδαχθούν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θερινό σχολείο αρχαίων ελληνικών γίνεται στο πρότυπο του θερινού σχολείου μαθηματικών από το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Φέτος, θα είναι η πρώτη χρονιά που τελειόφοιτοι των δημοτικών σχολείων θα κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα αρχαίων ελληνικών και να εισαχθούν στην αρχαιοελληνική κουλτούρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, το θερινό σχολείο εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο. «Η μετάβαση από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη είναι ορόσημο για τους μαθητές, και θέλουμε να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλά. Επιλέξαμε την προετοιμασία τους στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, το οποίο δεν διδάσκονται οι μαθητές του δημοτικού και θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ίδιους στο γυμνάσιο», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

Η προετοιμασία του θερινού σχολείου γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και την πρόεδρο Βίκυ Μαντζώρου, με την οποία είχε χθες συνάντηση ο κ. Πολύζος.

Όπως αναφέρθηκε, το σχολείο, διάρκειας μιας εβδομάδας, θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων στα δημοτικά.

Ηδη από την Πρωτοβάθμια έχει σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία προκειμένου οι τελειόφοιτοι μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή, εφόσον υπάρξει έγκριση από τους γονείς τους. Το θερινό σχολείο θα γίνει σε γυμνάσιο που θα επιλεγεί προκειμένου οι μαθητές που θα φύγουν από το δημοτικό να έρθουν σε γνωριμία και με τους μεγαλύτερους σχολικούς χώρους.

«Κρατάμε ανοιχτή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το καλό των μαθητών μας», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου