ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης σαπουνιών

εθελοντική-ομάδα-ανακύκλωσης-σαπουν-191644

Κοινωφελές Εργαστήρι λειτουργεί στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Υποστηρίζει τη λειτουργία του «Κοινωφελούς Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Σαπουνιών», το οποίο βρίσκεται στους χώρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (περιοχή Κάραγατς, Κουρουνιώτη- Ολυμπιονίκη) το Γραφείο Ε(θελω)ντής της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικης Μέριμνας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δήμος Βόλου βασιζόμενος στην ιδέα ότι σε περίοδο βαθιάς κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει ανάγκη μόνο για τρόφιμα, αλλά και για βασικά είδη ατομικής υγιεινής, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καθαρά Χέρια – Clean Hands» (www.cleanhands.gr, facebook.com/Cleanhands.gr), που είναι η μόνη αδειοδοτημένη εταιρία ανακύκλωσης σαπουνιών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2012 στην Κω και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για την προσφορά της σε θέματα υγιεινής και περιβάλλοντος.

Οπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του: «Η δράση αφορά στην συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιών από τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, την ανακύκλωση, απολύμανση, μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και την προώθησή τους στις άπορες οικογένειες του Δήμου. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους ξενοδόχους να γίνουν αρωγή σε αυτή μας την προσπάθεια.

Εκτός από το κοινωνικό αντίκτυπο, η παραπάνω διαδικασία αποτελεί σοβαρότατη ενέργεια περιβαλλοντικής προστασίας, διότι μειώνει τον όγκο των αστικών λημμάτων και αξιοποιεί 100% ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα σαπούνια, τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές και θα επηρέαζαν μακροχρόνια το υπέδαφος και το οικοσύστημα.

Τέλος, στόχος του Δήμου είναι η προώθηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη, εκπαίδευση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και η βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο «Ε-θελω- ντής» της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη 97-Γαλλίας), τηλ.:2421020412, πληρ. Τσαλούχου Αριάδνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου