ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικές δράσεις με 2.000 αποδέκτες από τον Ομιλο Ροταράκτ Βόλου

κοινωνικές-δράσεις-με-2-000-αποδέκτες-από-191424

Δυναμικά ξεκίνησε ο Δεκέμβριος για τον Όμιλο Ροταράκτ Βόλου, που πραγματοποίησε δύο δράσεις, η πρώτη εκ των οποίων είχε ως στόχο την ενημέρωση για το Aids και στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν 134 άτομα και διανεμήθηκαν περισσότερα από 2.000 προφυλακτικά και φυλλάδια.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids. Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου εθελοντές του κέντρου Thess Checkpoint, έπειτα από πρόσκληση του Ομίλου, εξέτασαν δωρεάν τους πολίτες του Βόλου για τον ιό του HIV, στο Ιατρείο Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Τα μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Βόλου ενημέρωσαν τον κόσμο για την προστασία τους από το Aids, μοιράζοντας φυλλάδια και προφυλακτικά. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η δεύτερη δράση του Ομίλου έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Ο Όμιλος Ροταράκτ Βόλου δημιούργησε το φυλλάδιο «Εθελοντύσου», σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις του Βόλου. Το φυλλάδιο μοιράστηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο κέντρο του Βόλου, συνοδευόμενο από χριστουγεννιάτικο στολίδι, προσφοράς του Ομίλου Inner Wheel Βόλου.

Οι διοργανωτές διατυπώνουν ευχαριστίες «σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των παραπάνω δύο δράσεων του Ομίλου μας και πιο συγκεκριμένα: Το Δήμο Βόλου, το Ροταριανό Όμιλο Βόλου και το Ροταριανό Όμιλο Βόλου «Αργώ», τον Όμιλο Inner Wheel Βόλου, τους εθελοντές του κέντρου Thess Checkpoint, το Ιατρείο Αλληλεγγύης και τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου, την Κουζίνα Αλληλεγγύης, τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Βόλου και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου