ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό από φορείς και συνδικάτα στο Βόλο

αλληλεγγύη-στον-παλαιστινιακό-λαό-απ-191367

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Βόλο ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και η συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

O Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 8:30 το απόγευμα στην παραλία, έξω από το κτίριο Παπαστράτου, στο άγαλμα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Θα προβληθεί η ταινία «Βαλς με τον Μπασίρ». Παράλληλα θα γίνει συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού και μηνύματα συμπαράστασης τα οποία θα παραδοθούν στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες να συμβάλλουν με τη συγκέντρωση ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού (γάζες, μπεταντίν, διάφορα φάρμακα που μπορεί να έχουμε στο σπίτι, άλλα ιατρικά υλικά) για να σταλούν στην Παλαιστίνη. Επίσης κάλεσαν και σε συγκέντρωση μηνυμάτων συμπαράστασης από κάθε εργαζόμενο, νέο, συνταξιούχο, που μπορεί να είναι μικρές επιστολές στα αγγλικά, ζωγραφιές από παιδιά και γενικότερα μηνύματα αλληλεγγύης, για να στείλουμε από τον Βόλο το κουράγιο και την συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό. Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου από τις 10:00 – 13:00 και από τις 18:00 – 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Και την Τρίτη από τις 19:00 στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με την προβολή της ταινίας «Βαλς με τον Μπασίρ» στην παραλία στο άγαλμα.

«Κανένας εργάτης και καμία εργάτρια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η σφαγή στην Παλαιστίνη γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, όπως για τα ίδια κέρδη τσακίζονται δικαιώματα, παίρνονται πίσω κατακτήσεις, αλλά και ετοιμάζονται και νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας. Αυτό που μας ενώνει με τον Παλαιστινιακό λαό είναι ότι έχουμε τον ίδιο εχθρό: τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, αλλά και τις διεθνείς οργανώσεις τους όπως η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ» τονίστηκε επίσης στη συνέντευξη τύπου όπου επίσης καταγγέλθηκε η ελληνική κυβέρνηση ότι έχει ευθύνες για το μακελειό στη Γάζα.

Καταδίκη από ΕΚΒ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εξάλλου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες , δηλώνει ότι στέκεται αλληλέγγυο στον Παλαιστινιακό λαό και ενώνει τη φωνή του με όλους εκείνους που αντιδρούν και απαιτούν ειρήνη στην περιοχή, άρση του αποκλεισμού της Γάζας και οριστική λύση του Παλαιστινιακού, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

«Η εγκληματική δραστηριότητα του Ισραήλ -υπογραμμίζεται από το ΕΚΒ- που με πρόσχημα πάντα τη Χαμάς, συνεχίζει να σφαγιάζει άμαχους, οικογένειες και, κυρίως, ανήλικα παιδιά, έχει ξεπεράσει κάθε όριο απανθρωπιάς και στυγνότητας και πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η Διεθνής κοινότητα, που σε άλλες περιπτώσεις (όπως στη Σερβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και την Ουκρανία «βλέπει» να συντελούνται… εγκλήματα πολέμου, και ευαισθητοποιείται, σπεύδοντας παραχρήμα να τα καταστείλει, επιβάλλεται και στην περίπτωση της εγκληματικής δράσης του ισραηλινού στρατού, να παρέμβει άμεσα και να μη μένει απλώς παρατηρητής. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των Διεθνών Οργανισμών για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την παροχή διεθνούς βοήθειας στα θύματα των επιθέσεων» καταλήγει το ΕΚΒ.

Συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για Γάζα

Ο ιατρικός και ο φαρμακευτικός σύλλογος Μαγνησίας, μπροστά στην πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στη Γάζα, συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό που θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στην εμπόλεμη περιοχή. Οι δύο φορείς καλούν τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, στη συγκέντρωση υλικού και φαρμάκων, στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου, Σπυρίδη 33, 9 έως 1.00 το μεσημέρι & στα γραφεία του φαρμακευτικού συλλόγου, Ελευθέριου Βενιζέλου 7 με Δημητριάδος 3ος όροφος στοΒόλο, από ώρες 19,30 μέχρι 21.30 από Δευτέρα 28η Ιουλίου 2014 μέχρι και Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου