ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά συρρίκνωσης μέσα στο 15ήμερο η Ομικρον στη Μαγνησία εκτιμούν οι γιατροί

σε-τροχιά-συρρίκνωσης-μέσα-στο-15ήμερο-189749

Το κύμα της Oμικρον μπαίνει σταδιακά σε τροχιά συρρίκνωσης και αυτό οι γιατροί αναμένουν να φανεί και στους σκληρούς δείκτες τις επόμενες εβδομάδες.

«Περιμένουμε μια κάμψη στην πίεση του Συστήματος Υγείας τις επόμενες εβδομάδες», ανέφεραν χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι γιατροί του Νοσοκομείου, παρατηρώντας μείωση στη διασπορά των κρουσμάτων, αλλά και σταθερότητα στις νοσηλείες που δεν ξεπερνούν τις 65.

Αυτό που ωστόσο τους κρατά σε συναγερμό είναι οι νοσηλείες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπάρχουν ασθενείς με βαριά συμπτώματα που νοσηλεύονται 20 και 25 ημέρες, χωρίς ακόμη να έχουν παρουσιάσει βελτίωση που να δρομολογήσει την αποσωλήνωσή τους και τη μεταφορά σε απλή κλινική covid.

Αγωνία επίσης επικρατεί για την υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Ομικρον ή παραλλαγή Ομικρον 2 που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ακόμη να έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα στη χώρα. Το πιο βασικό ζήτημα, όμως, για τους γιατρούς είναι ο βαθμός μεταδοτικότητάς της και οι συνέπειες που προκαλεί στον οργανισμό.

Δεν είναι γνωστό ακόμη, όμως, κατά πόσο αυτός ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές από άλλες χώρες.

«Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής δεν είναι ακόμα σαφή και δεν έχουμε δεδομένα που να αναφέρουν ότι είναι πιο μεταδοτική ή προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα», αναφέρουν.

Ο ΕΟΔΥ στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε 175 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 21 στις Β. Σποράδες. Επίσης καταγράφηκαν 266 νέα κρούσματα στη Λάρισα, 101 στα Τρίκαλα και 73 στην Καρδίτσα.

Την ίδια ώρα σε συνολικό αριθμό 506 δειγμάτων που ελήφθησαν χθες στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βόλου, καταγράφηκαν 19 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούσαν σε 8 άντρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, οι μαζικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου

*09:00-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου