ΤΟΠΙΚΑ

Αποχή από την αξιολόγηση από τις καθαρίστριες όπως αποφάσισε ο Σύλλογος

αποχή-από-την-αξιολόγηση-από-τις-καθαρ-189508

Κατηγορηματικά αντίθετες οι καθαρίστριες της Μαγνησίας στη διαδικασία της αξιολόγησης. Η Διοίκηση του σωματείου πραγματοποίησε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από τις καθαρίστριες για τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις που έγιναν από το Γραφείο Προσωπικού για να καταθέσουν τα έντυπα της αξιολόγησης στη συγκεκριμένη ημερομηνία (μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14/7) και τους εκφοβισμούς ότι στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα απολυθούν.

Η Διοίκηση εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της, στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Βόλου και προειδοποιεί ότι δε θα δεχτεί τις απειλές και τους εκβιασμούς εκ μέρος των υπεύθυνων του Δήμου που οι ίδιοι θα γίνουν θύματα της εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση (ν. 4250/14) της κυβέρνησης.

Η διαδικασία της αξιολόγησης όπως τονίζουν «βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μας ξεγελά το ότι οι δήμαρχοι σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» ζήτησαν να παγώσει προσωρινά η κυβέρνηση το σχετικό νόμο για να επανέλθει από Σεπτέμβρη, με τον ελιγμό αυτό δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.

Θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων».

Ο σύλλογος έδωσε οδηγίες σε όλα τα μέλη του να μην συμπληρώσουν το έντυπο αξιολόγησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας «να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς και να ζητήσουν πίσω τα έντυπά τους, αυτές που βιαστήκαν, η φοβήθηκαν και όλες μαζί με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουμε ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τους απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο τους αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου