ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλά η εξεταστική φοιτητών

ομαλά-η-εξεταστική-φοιτητών-189169

Δεν αναστατώνουν την εξεταστική περίοδο, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι ακαδημαϊκοί καθηγητές, οι οποίοι εξαιτίας έλλειψης απαρτίας δεν έλαβαν απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Στην ουσία, πάντως, οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -μπορεί η συνέλευσή τους να μην είχε απαρτία, αλλά χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή- δείχνουν να στρέφουν την πλάτη τους στην απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αναστατώνοντας μια κρίσιμη για τους φοιτητές περίοδο, με μοναδικό αίτημα το μισθολογικό.
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολιτικές που οδηγούν σε υποβάθμιση το δημόσιο Πανεπιστήμιο, χωρίς χρηματοδότηση, με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, με «ψαλίδισμα» των παροχών σε φοιτητές, όπως στέγαση και σίτιση, οι διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θεωρούν ότι δεν προσφέρει τίποτε μια απεργιακή κινητοποίηση με «σημαία» τους μισθούς, προέκυψε από την εκτενή συζήτηση που έγινε στην προχθεσινή γενική συνέλευση.
«Δεν θεωρούμε ότι το μισθολογικό είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, όταν πλήθος άλλων προέχουν και μάλιστα δημιουργούν σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτης Πολίτης.
Η υποχρηματοδότηση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων έχει οδηγήσει τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πλέον στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, όπως ΔΕΗ και φυσικό αέριο. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ αναγκάστηκαν να… παρακαλάνε τη ΔΕΗ να μη προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω οφειλών.
Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναρωτιούνται πώς θα καλυφθεί η διδασκαλία των φοιτητών, όταν για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για την πρόσληψη συμβασιούχων και οι οποίοι αποτελούν το 35-45% του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι μηδενικά!
«Δεν θέλουμε Πανεπιστήμια χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, χωρίς εκπαιδευτικούς και χωρίς φοιτητές. Είμαστε σύμφωνοι σε μια απεργία, ακόμη και διαρκείας, για να αλλάξει η πολιτική υποβάθμισής τους. Όχι όμως με μοναδική διεκδίκηση του μισθούς», σχολίασε ο κ. Πολίτης.
Σε αυτό το δυσμενές για τα Πανεπιστήμια περιβάλλον, η ΠΟΣΔΕΠ κατέβασε νέα πρόταση στους κατά τόπους συλλόγους της για απεργία, και μάλιστα από σήμερα μέχρι το τέλος της εξεταστικής περιόδου.
Τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συγκληθούν σε νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου