ΤΟΠΙΚΑ

Φιλανθρωπική έκθεση χειροτεχνίας

φιλανθρωπική-έκθεση-χειροτεχνίας-18903

Διοργανώνεται το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα με πρωτοβουλία του Νίκου Σοφιάδη

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα έχει η 2η έκθεση χειροτεχνίας που διοργανώνει το κατάστημα και η Λέσχη Σοφιάδη το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Η πρωτοβουλία, που ανήκει στο Νίκο Σοφιάδη, άξιο συνεχιστή της οικογενειακής εμπορικής δραστηριότητας που ξεκίνησε το 1943 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αποσκοπεί στη στήριξη εθελοντικών σωματείωνκαι Ιδρυμάτωντης περιοχής μας, τα οποία αναπτύσσουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Στη φετινή δωροέκθεση συμμετέχουν η Κουζίνα Αλληλεγγύης, οι Ασπρες Πεταλούδες, το Γηροκομείο, οι Μάγνητες τυφλοί, ο Ιππόκαμπος, οι «Πειρατές», οι Ναυτοπρόσκοποι Αγριάς και το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Τις επιμέρους συντεταγμένες της παραπάνω πρωτοβουλίας ανέλυσε ο Νίκος Σοφιάδης, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Παρκ, παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων που συμμετέχουν και των υποστηρικτών της προσπάθειας.

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σοφιάδης, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, η γνωριμία με τα παραπάνω σωματεία και παράλληλα η ενίσχυση της χειροτεχνίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «όσοι επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά τα σωματεία που συμμετέχουν, αγοράζοντας τις χειροποίητες δημιουργίες που θα διατίθενται προς πώληση». Παράλληλα, η ίδια εθελοντική δράση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, θα πλαισιωθεί από θεατρικά και μουσικά δρώμενα, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, που θα δώσουν διαφορετικό χρώμα στη συγκεκριμένη προσπάθεια αλληλεγγύης. «Προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και να βοηθήσουμε, σε δύσκολες εποχές, τα Ιδρύματα της περιοχής μας, με βάση τις δυνατότητες που έχουμε. Νιώθουμε την ανάγκη να συνεισφέρουμε, με όλες μας τις δυνάμεις στο κοινωνικό έργο που επιτελείται» επεσήμανε ο γνωστός έμπορος του Βόλου, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου