ΤΟΠΙΚΑ

Επιστράφηκαν κρέατα που αφέθηκαν εκτεθειμένα σε σούπερ μάρκετ του Βόλου

επιστράφηκαν-κρέατα-που-αφέθηκαν-εκτ-188735

Παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προκάλεσε το περιστατικό έκθεσης σε υπαίθριο χώρο μεγάλης ποσότητας κρεάτων έξω από σούπερ μάρκετ του Βόλου, τα οποία είχαν παραληφθεί από προμηθευτή της Λάρισας.

Σήμερα του πρωί κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας έκαναν έλεγχο στο σούπερ μάρκετ, και όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, διαπιστώθηκε πως οι υπεύθυνοι του καταστήματος από χθες είχαν επιστρέψει όλα τα κρέατα με το τιμολόγιο αγοράς στον προμηθευτή για να γίνει καταστροφή τους.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα τόνο αμνοερίφια που μετά την παραλαβή έμειναν εκτεθειμένα στον αέρα και στις καιρικές συνθήκες στον πάρκινγκ του καταστήματος, πριν μεταφερθούν στα ψυγεία.

Οπως είπε η κ. Κολυνδρίνη σε συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για “μία εικόνα που δεν συνάδει με την προστασία της δημόσιας υγείας και κλιμάκια σήμερα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και οι δύο κτηνίατροι της Κτηνιατρικής πήγαν στο κατάστημα και έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε το τί προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά και το εάν είναι η μοναδική παράβαση που έχει το συγκεκριμένο κατάστημα ή εάν προκύπτει και κάτι άλλο”.

Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, θα επιβληθεί πρόστιμο υψηλό γιατί δεν ακολουθήθηκε η σύννομη διαδικασία για τον τρόπο παραλαβής των κρεάτων. Το πρόστιμο βάσει Νόμου είναι ανάλογα με το τζίρο του καταστήματος, το οποίο ξεκινάει από 5.000 ευρώ και άνω. Και πρόσθεσε πως “ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διανομή του κρέατος είναι με μία ειδική σωλήνα από το χώρο κατάψυξης του φορτηγού μεταφέρονται στην κατάψυξη του παραλήπτη χωρίς να εκτίθεται και συσκευασμένα. Εδώ δεν ακολουθήθηκε καμία διαδικασία. Ούτε ήταν συσκευασμένα ενώ ήταν και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες αλλά και σε υπαίθριο χώρο”.

Να μην φοβάται ο κόσμος έχουν αποσυρθεί αυτά τα κρέατα και δεν υπάρχουν στην αγορά”, τόνισε με έμφαση η κ. Κολυνδρίνη.

Να σημειωθεί πως, στα υπόλοιπα προϊόντα κρέατος του σούπερ μάρκετ, που έγινε αυστηρός έλεγχος από τα κλιμάκια της Περιφέρειας, δεν βρέθηκε η παραμικρή παράβαση είτε σε ό,τι αφορά στην προέλευση είτε στην ημερομηνία λήξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου