ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζοφερή η εικόνα της αγοράς εργασίας στη Μαγνησία»

αλ-μεϊκόπουλος-ζοφερή-η-εικόνα-της-αγ-188454

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να απαντήσει για το θέμα της αυξανόμενης ανεργίας στη Μαγνησία, όπως αυτή αποτυπώνεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τον Ιανουάριο 2020.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία για τον Ιανουάριο, οι αναγγελίες πρόσληψης στη Μαγνησία ανήλθαν σε 2.681, ενώ οι αποχωρήσεις σε 3.283. Σε ότι αφορά στις προσλήψεις, οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν 43,67% πλήρους απασχόλησης, 41,51% μερικής απασχόλησης και 14,82% εκ περιτροπής εργασίας, «δηλαδή, συνολικά 56,33% κακοπληρωμένες και ευέλικτες θέσεις εργασίας», όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, «το πλήρως απορρυθμισμένο εργασιακό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί από τις πολιτικές επιλογές και ενέργειες της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, αποτελεί την αιτία για τον αποδεκατισμό που συντελείται στον ιδιωτικό τομέα, με τις απολύσεις τον Ιανουάριο να δείχνουν μια άκρως ανησυχητική αυξητική τάση».

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου