ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμος μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας για την ασφάλεια των μαθητών

δρόμος-μετατρέπεται-σε-οδό-ήπιας-κυκλ-187960

Σε οδό ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπεται η οδός Βελεστίνου στο τμήμα της από Μετσόβου έως Λαρίσης με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των μαθητών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο για να πάνε σχολείο και να επιστρέψουν στο σπίτι.

Η πρόταση που έρχεται από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που ξεκινά στη μία το μεσημέρι.

Το αίτημα υπέβαλλαν οι διευθυντές των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών. Ζητούν λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Ηδη από την ΕΒΚ και λαμβάνοντας υπόψη τα γεωμετρικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά των γειτονικών οδών και τον Κ.Ο.Κ., έχει ανάψει πράσινο φως για τη διαμόρφωση της οδού Βελεστίνου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κάτι που συνεπάγεται ότι θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης ενώ το όριο ταχύτητας θα υποβιβαστεί στα 15 χλμ. την ώρα.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστεί και αίτημα κατοίκων της περιοχής των οδών Εσφιγμενίτου και Γιαννοπούλου στο Βόλο, οι οποίοι ζητούν την τοποθέτηση σήμανσης παραχώρησης προτεραιότητας στη διασταύρωση των οδών Εσφιγμενίτου με Γιαννοπούλου καθώς όπως αναφέρουν τα οχήματα διασχίζουν την οδό Εσφιγμενίτου χωρίς να μειώνουν ταχύτητα στις διασταυρώσεις και στο εν λόγω σημείο έχουν συμβεί ατυχήματα. Η οδός Εσφιγμενίτου είναι μονόδρομος μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κ. Καρτάλη με φορά από την πρώτη προς την δεύτερη.

Νέες θέσεις δικύκλων

Τέλος η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης δικύκλων.

Η πρόταση είναι για τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης δικύκλων στη συμβολή των οδών Ροζού και Γ. Καρτάλη, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος πάνω στο πεζοδρόμιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου