ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

ΤΕΕ: Να ανασταλεί η εφαρμογή απαίτησης μελέτης κτηρίων ως Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης

Την αναστολή εφαρμογής της απαίτησης μελέτης κτηρίων ως Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης μέχρι το τέλος του 2020 με παράλληλη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν προκύψει, ζητεί η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και όλους τους συναρμοδίους υφυπουργούς.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή «από την 1η Ιανουαρίου 2020 τέθηκε σε ισχύ η απαίτηση μελέτης όλων των νέων κτηρίων ως κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ή πιο απλά η απαίτηση κατάταξης τους σε ενεργειακή κλάση Α αντί για Β που ίσχυε μέχρι τότε.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε δέκτης των παρατηρήσεων των Μελών του, αυτών δηλαδή που καλούνται στην πράξη να εφαρμόσουν την παραπάνω απαίτηση. Μετά από τους πρώτους μήνες εφαρμογής τα σχόλια και οι προβληματισμοί που έχουν κατατεθεί αντανακλούν την πραγματική κατάσταση σήμερα.

Οι σημαντικότερες παρατηρήσεις – προβληματισμοί, που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας στις 19/2/2020, βάσει σχετικού εγγράφου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι οι εξής:

Τέλος, η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας απέστειλε στην ίδια επιστολή και τις προτάσεις που υπέβαλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, ώστε μέχρι τις 31/12/2020 να γίνουν οι αναγκαίες συμπληρώσεις ή διορθώσεις της εθνικής μεθοδολογίας.

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ