ΤΟΠΙΚΑ

Τριβές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

τριβές-στο-επιμελητήριο-μαγνησίας-18729

Τριβές και αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με αφορμή δαπάνες που εγκρίθηκαν από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου έχουμε τις τελευταίες μέρες.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε πριν από δύο μέρες, όταν με δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της TRT ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του και επιχείρησε να δικαιολογήσει την αρνητική του ψήφο για τη χορήγηση από το Επιμελητήριο ενίσχυσης ύψους 7.500 ευρώ για τη συμμετοχή της Μαγνησίας στην τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης στη Γερμανία. Μία έκθεση που διοργανώθηκε από την επιχείρηση του κ. Κ. Λεβέντη, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, ο οποίος οργάνωσε την έκθεση μετά από διαγωνισμό. Ο κ. Μπασδάνης, είπε ότι για το συγκεκριμένο θέμα μειοψήφισε στη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και ότι τα έξοδα της Έκθεσης θα μπορούσαν να καλυφθούν από την Περιφέρεια και από το κονδύλια που έχει στη διάθεσή της για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας.

Χθες οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου πέρασαν στην… αντεπίθεση και μέσω… «διαρροών» στον Τύπο, έσπευσαν να μεταφέρουν στους δημοσιογράφους ότι το 1ο Διεθνές Συνέδριο Στέβιας που θα γίνει στο Βόλο από 1-3 Μαρτίου συγχρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, προκειμένου, όπως σημείωναν, να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες του κ. Μπασδάνη και να ικανοποιηθούν αιτήματα των κ.κ. Τσαμπαρδούκα και Μπουρούνη που συνέβαλαν, όπως έλεγαν, στην εκλογή του κ. Μπασδάνη στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το Συνέδριο της Στέβιας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 1-3 Μαρτίου στο Βόλο, ο κ. Μπασδάνης που ρωτήθηκε σχετικά παραδέχθηκε ότι η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει το Συνέδριο μέχρι 15.000 ευρώ, με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη, όπως πρόσθεσε, πριν από ένα μήνα. Η πλευρά Αθανασού υποστηρίζει ότι το Συνέδριο γίνεται για να εξυπηρετηθεί μία και μοναδική επιχείρηση στέβιας που υπάρχει στη Μαγνησία, η οποία δεν είναι άλλη από την επιχείρηση ΑΓΡΟΑΞΩΝ του κ. Τσαμπαρδούκα.

Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης και αφού αποχώρησαν οι λοιποί συνδιοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Στέβια, ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δαπάνες του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα καλυφθεί από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού όπως το BBC, το CNN και το Βloomberg!!!

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τους δημοσιογράφους να τον… πυροβολήσουν μετά τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου, παροτρύνοντας τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και τους τοπικούς φορείς να αποτινάξουν το κλίμα μιζέριας και εσωστρέφειας, έδωσε έμφαση και στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ έκανε αναφορά και στο Στρογγυλό Τραπέζι για την κρουαζιέρα που θα γίνει 2 – 3 Μαρτίου στο Βόλο με συνδιοργανωτές τα Επιμελητήρια Μαγνησίας και Σμύρνης.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου