ΤΟΠΙΚΑ

Ανασφάλεια για την πιστοποίηση στο σύνδεσμο βιοτεχνών μετάλλου

ανασφάλεια-για-την-πιστοποίηση-στο-σύ-186860

Προβληματισμός για τους όρους και τις προϋποθέσεις

Διάχυτος προβληματισμός για τα επαγγελματικά περιγράμματα ειδικοτήτων στη ΓΣΕΒΕΕ ανέπτυξε χθες η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Νομού Μαγνησίας.

Στον Σύνδεσμο, ο οποίος χθες ενέκρινε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, δεν έχουν απολύτως καμία ενημέρωση αναφορικά με την πιστοποίηση του επαγγέλματος.

Ο γενικός γραμματέας Τρύφωνας Πλαστάρας δήλωσε ότι το μόνο που έχει κοινοποιηθεί είναι ότι στις 30 κατηγορίες επαγγελμάτων που αφορά ο επίμαχος Νόμος περιλαμβάνονται και όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες.

«Πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στη ΓΣΕΒΕΕ, η οποία επεξεργάζεται το θέμα από κοινού με το υπουργείο. Χρειάζεται κινητοποίηση» είπε ο κ. Πλαστάρας.

Η ανάλυση των επαγγελματικών περιγραμμάτων περιλαμβάνει το τίτλο και τον ορισμό του επαγγέλματος, την ανάλυση του επαγγέλματος / ειδικότητας- «προδιαγραφές», απαραίτητες γνώσεις κ.α.

Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι η πιστοποίηση δεν αποκλείεται να αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος με τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων σε απόσταση αναπνοής από ήδη λειτουργούσες. «Πρέπει οπωσδήποτε όλα τα μέλη να καταθέσουν προτάσεις» πρόσθεσε ο γραμματέας.

Αλλα θέματα

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το θέμα με τις πληρωμές του τελευταίου 10μηνου του προγράμματος «Κατ’ οίκον Εξοικονομώ». Η ενημέρωση που έχει ο Σύνδεσμος είναι ότι ξεκίνησαν να πιστώνονται λογαριασμοί για ποσά του 2013. Από το πρόγραμμα οφείλεται ολόκληρο το τελευταίο 10μηνο με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να έχουν οφειλές ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Για το ασφαλιστικό επαναδιατυπώθηκε η θέση του Συνδέσμου ότι θα πρέπει να «παγώσουν» οι οφειλές, οι επαγγελματίες να επιλέξουν οι ίδιοι την κατηγορία ασφάλισης και οι οφειλές να μπαίνουν μετά το πέρας του εργασιακού βίου.

Όπως επισημάνθηκε, οι επαγγελματίες έχουν κατά μέσο όρο οφειλές ύψους 7.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μην έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για το φορολογικό, να εκλογικευτούν τα πρόστιμα και να μειωθεί ο συντελεστής με την εφαρμογή κλίμακας. Οι οφειλές ΦΠΑ, η φορολογία εισοδήματος και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών έχει φέρει τους επαγγελματίες σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση οφείλοντας στην Εφορία χιλιάδες ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου