ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρός 42χρονος άστεγος

βρέθηκε-νεκρός-42χρονος-άστεγος-186038

Τραγική κατάληξη είχαν χθες οι έρευνες αναζήτησης 42χρονου άστεγου. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στις 13:00 νεκρός σε εγκαταλειμμένο διαμέρισμα στις εργατικές πολυκατοικίες, ενώ η σορός του ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καραγκούνη από τη Νέα Ιωνία, αδερφό του 39χρονου Βολιώτη γνωστού ως Κάμελ, που συνηθίζει να περιφέρεται στους δρόμους με μπουκάλι γεμάτο βενζίνη.

Ο άτυχος άνδρας ήταν άπορος, διαβιούσε σε άθλιες συνθήκες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν άντεξε στο πολικό ψύχος. Συγκεκριμένα, ο άστεγος σιτιζόταν από την Εκκλησία και είχε βρει καταφύγιο σε ακατοίκητο διαμέρισμα χωρίς θέρμανση, νερό, φως. Ακόμη και οι πόρτες του σπιτιού ήταν ανοιχτές, αφού δεν κλείδωναν.

Διέμενε σε αυτές τις άθλιες συνθήκες ενώ ατύχημα που είχε στον Στρατό πριν από 22 χρόνια του επέφερε κρίσεις επιληψίας, προβλήματα με την καρδιά του, αναπηρία στο ένα πόδι.

Ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή, καθώς οικείο του πρόσωπο φρόντιζε να του εξασφαλίζει τα φάρμακα. Ομως, τις τελευταίες πέντε με έξι μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα τα κοντινά του πρόσωπα να ανησυχήσουν και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο νεκρό στο κρεβάτι. Η σορός του ήταν σε ακαμψία και σε προχωρημένη σήψη. Ο θάνατός του εικάζεται ότι επήλθε 24ωρα πριν εντοπιστεί.

Προφανώς η καρδιά του δεν άντεξε στο κρύο των προηγούμενων ημερών, αφού ο άπορος αντιμετώπιζε ούτως ή άλλως σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου επιβεβαιώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου διενήργησε προανάκριση για τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Στο πλαίσιό της ιδιώτης γιατρός, που παρακολουθούσε τον άτυχο άνδρα, πιστοποίησε τα αίτια θανάτου.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πάντως, πως ένας νέος άνδρας ηλικίας μόλις 42 ετών μπορεί εν έτει 2022 να διαβιεί σε τόσο άθλιες συνθήκες εν μέσω πολικού ψύχους και κανένας από το κράτος πρόνοιας και την Πολιτεία να μην έχει μεριμνήσει γι’ αυτόν.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ ταλαιπωρημένος στη ζωή και χρειαζόταν βοήθεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου