ΤΟΠΙΚΑ

Στην κατάψυξη η Μαγνησία

στην-κατάψυξη-η-μαγνησία-185950

Στην κατάψυξη και χθες η Μαγνησία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με τη σταδιακή ύφεση του καιρού να συνεπάγεται άνοδο του υδράργυρου τις επόμενες μέρες. Ανοιχτό, στο μεταξύ, το επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Μαγνησία, καθώς επιχειρούσαν και χθες μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρόβλημα του παγετού αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με τη ρίψη αλατιού, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η κακοκαιρία πέρασε χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στη Μαγνησία.

Αγώνας δρόμου προηγήθηκε για να αποφευχθεί ο παγετός, ενώ χθες προχωρούσαν σε διαπλατύνσεις δρόμων συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στην περιοχή του Πηλίου, όσοι και ευρύτερα. Παρόμοια εικόνα και στις Σποράδες, όπου το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Συνεχίστηκε και χθες, στο μεταξύ, η μάχη με τον αποχιονισμό στον καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού και συγκεκριμένα στο Αχίλλειο και τον Πτελεό, που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Τα μηχανήματα του δήμου προχώρησαν σε απομάκρυνση του χιονιού μέσα στα χωριά και συγκεκριμένα στα στενά όπου επιτρεπόταν η διέλευση των μηχανημάτων. Το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού είναι ανοιχτό.

Επίσης, διευκόλυναν κτηνοτρόφους να έχουν πρόσβαση στις μονάδες τους όπου εξακολουθούσαν να υπάρχουν προβλήματα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ο αποχιονισμός στα ποιμνιοστάσια είχε ολοκληρωθεί ήδη προχθές το βράδυ. Ο Δήμος Αλμυρού βγήκε αλώβητος από την κακοκαιρία. Προβλήματα στις μετακινήσεις δεν παρουσιάστηκαν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση.

Υφεση των φαινομένων σε όλη τη Μαγνησία, με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα να υπογραμμίζει ότι καταβάλλονταν και χθες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου, για να διατηρηθεί η προσβασιμότητα σε όλες τις περιοχές.

Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελέστηκαν χθες κανονικά στη Μαγνησία, με εξαίρεση το Πήλιο, όπου λειτούργησε ο νότιος κλάδος προς Αφησσο, καθώς οι κάτοικοι του Πηλίου απέφυγαν και χθες τις μετακινήσεις. Τα δρομολόγια προς τις υπόλοιπες περιοχές πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το καθημερινό πρόγραμμα, ενώ στις 11 χθες το πρωί δόθηκε το «πράσινο» φως και προς την Αθήνα.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται, στο μεταξύ, στη Μαγνησία, μετά το πέρασμα του ψυχρού κύματος, με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένονται δύο, τουλάχιστον, ακόμη, ψυχρά κύματα.

Αίθριος, στο μεταξύ, ο καιρός στη Μαγνησία, με την ελάχιστη θερμοκρασία στον Βόλο να αγγίζει σήμερα τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου και την μέγιστη τους 7 με 8 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη διατηρείται η ίδια εικόνα, με την ελάχιστη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου, και τη μέγιστη να πλησιάζει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν, εξάλλου, και μεθαύριο Παρασκευή, με τον υδράργυρο να συνεχίζει την ανοδική πορεία, αγγίζοντας τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου περιμένουμε τουλάχιστον δύο ακόμη κύματα με ψυχρές εισβολές και ένα, όπως διαφαίνεται, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου» αναφέρει ο κ. Τακούδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου