ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις ΕΚΒ για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

αντιδράσεις-εκβ-για-την-τροπολογία-γι-185658

Αντεργατικό και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για τα μέτρα καταστολής των αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς.

«Λίγες μόνο μέρες μετά το Νομοσχέδιο-έκτρωμα κατά των απεργιών και του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε άλλο ένα μέτρο καταστολής!

Τη φορά αυτή ενάντια σε όσους αντιδρούν στην αρπαγή των σπιτιών απ’ το αδηφάγο Κράτος κι από τις τράπεζες, καταθέτοντας τροπολογία με την οποία θα διώκονται, πλέον, αυτεπαγγέλτως όσοι διακόψουν πλειστηριασμό!» αναφέρει το ΕΚΒ.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι ο αντεργατικός και αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό.

«Συνεχίζοντας να εμπαίζει τον απλό κόσμο της εργασίας και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, πως δήθεν τους προστατεύει, υλοποιεί κατά γράμμα τις φανερές (και κρυφές) συμφωνίες της με τους δανειστές και τους τραπεζίτες, παρεκκλίνοντας ακόμη και σε επικίνδυνες μεθόδους αυταρχισμού (όπως η καταστολή και η βία), για να κάμψει –έτσι πιστεύει– τις ολοένα και εντεινόμενες εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις!» τονίζει.

Καλεί ακολούθως την κυβέρνηση «να θυμηθεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στη νομική κατοχύρωση προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Αν δεν το κάνει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αγώνα των εργαζόμενων, που μόλις τώρα αρχίζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου