ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων

εκδηλώσεις-στο-πνεύμα-των-χριστουγέν-185647

Με μεγάλη ανταπόκριση πολιτών, ξεκίνησαν προχθές οι εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με εκδήλωση στο «Ξενία» Βόλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος».

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε και να κάνουμε μία εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους αγαπάμε και χαιρόμαστε να τους βλέπουμε να ενεργοποιούνται και να δραστηριοποιούνται τόσο έντονα στην περιοχή, δίνοντας κάθε μέρα παραδείγματα ήθους και ζωής. Νιώθουμε και εμείς ζωντανοί μαζί τους και ιδιαίτερα δημιουργικοί», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε προχθές το πρωί.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κάθε χρόνο αφιερώνει τις εκδηλώσεις της σε κάποιο Ίδρυμα ή φορέα. Τα προηγούμενα χρόνια ενίσχυσε το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», το Γηροκομείο Βόλου, το Ορφανοτροφείο, τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» και την ΕΛΕΠΑΠ.

Η προχθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με τον Όμιλο Ερευνών Πηλίου που παρουσίασε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ στη συνέχεια ντόπιοι καλλιτέχνες διάνθισαν το πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική. Στο απογευματινό υπήρχαν πολλά γλυκίσματα και εορταγορά για την ενδυνάμωση του έργου του «Ιππόκαμπου».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Μπέλλος, τόνισε ότι ο «Ιππόκαμπος» έχει εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενώ αναφερθείς στην προσπάθεια ενίσχυσης του Συλλόγου ευχήθηκε το 2018 να είναι η χρονιά που ο «Ιππόκαμπος» θα αποκτήσει το πολυπόθητο ειδικό λεωφορείο που χρειάζεται για τις μετακινήσεις των μελών του.

Οι εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα μοιράσει πολλά δώρα σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει πολλά events, μουσική, χορό, γλυκά.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο του Βόλου, αλλά και ολόκληρης της Μαγνησίας.

«Η χαρά της προσφοράς είναι η μεγαλύτερη από κάθε είδους χαρά, και προσπαθούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στις δύσκολες μέρες που διανύουμε», είπε η αντιπεριφερειάρχης και ανακοίνωσε ακολούθως ότι ξεκινά με τους περιφερειακούς συμβούλους επισκέψεις σε ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου