ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ελληνικό μάρκετ στον Βόλο

νέο-ελληνικό-μάρκετ-στον-βόλο-185510

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί ο Οργανισμός, για παραχώρηση χώρου του «Ιάσων» με αντάλλαγμα

Επιχείρηση μάρκετ αμιγώς ελληνικών συμφερόντων με πλήθος υποκαταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενδιαφέρεται να επεκταθεί στον Βόλο και να χρησιμοποιήσει, έναντι ανταλλάγματος, για τη στέγασή της ισόγειο χώρο του επιβατικού σταθμού «Ιάσων» στο λιμάνι.

Πρόκειται για το μάρκετ Bazaar, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί κυρίως στα ράφια του τοπικά προϊόντα, ανά περιοχή, ενώ με την έναρξη της δραστηριότητάς του στον Βόλο αναμένεται να προσλάβει ντόπιο προσωπικό 25 – 30 άτομα.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, το οποίο έχει ήδη -όπως είναι γνωστό- παραχωρήσει σε χρήση έναντι ανταλλάγματος τον πάνω όροφο του κτιρίου «Ιάσων», όπου φέτος στεγάζονται και λειτουργούν το Γυμναστήριο «GYM-WAY» και η Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με τον Οργανισμό να διασφαλίζει την αξιοποίηση των χώρων για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος μετά τα Χριστούγεννα και να δώσει χρονικό περιθώριο 15 ημερών, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου από κάθε ενδιαφερόμενο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους χώρους του πάνω ορόφου του επιβατικού σταθμού.

«Πλήγμα»… μια νέα επιχείρηση!

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΒ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, να χαρακτηρίζει το μάρκετ υπεραγορά, και να υποστηρίζει ότι η έλευσή του στον Βόλο θααποτελέσει πλήγμα για την τοπική αγορά.

Με την άποψη του κ. Μπασδάνη συντάχθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θωμάς Κρητικός, με τους δύο συμβούλους να αντιπροτείνουν ο συγκεκριμένος χώρος να χωριστεί στα δύο και να εκμισθωθεί σε δύο επιχειρήσεις και όχι σε μία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της τοπικής αγοράς.

Ο ισόγειος χώρος του επιβατικού σταθμού «Ιάσων» είναι συνολικής έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων το ένα κομμάτι (1.000 τ.μ.) η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου σκοπεύει να το βελτιώσει και να το αξιοποιήσει για την παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες της ακτοπλοϊκής γραμμής και της κρουαζιέρας, ενώ το δεύτερο επιθυμεί να το εκμισθώσει με στόχο να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα του Οργανισμού και να τονωθεί η απασχόληση.

«Με διαφανή τρόπο επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κτίριο του επιβατικού σταθμού «Ιάσων», όπως ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε, ώστε το κτίριο να είναι κερδοφόρο για τον Οργανισμό και αναπτυξιακό για το λιμάνι, αλλά και να παρέχει θέσεις εργασίας και απασχόλησης για τους Βολιώτες», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΒ συντάχθηκε με την άποψη του προέδρου, και σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αφορά το έναν από τους δύο χώρους του ισογείου του «Ιάσων», ο οποίος δεν θα χωριστεί στα δύο, όπως αντιπροτάθηκε, αλλά θα εκμισθωθεί με βάση την πιο συμφέρουσα προσφορά για χρονικό διάστημα έως τρία χρόνια, συν άλλα δύο έτη σε περίπτωση που ο εκμεταλλευτής αποφασίσει να επιμηκύνει τη δραστηριότητά του, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί για μία σοβαρή επένδυση που θα αποφέρει κέρδη στο λιμάνι και την πόλη.

Για το δεύτερο κομμάτι του ισογείου του επιβατικού σταθμού, ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι αυτό θα βελτιωθεί και θα αξιοποιηθεί για τους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκε. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, έχει δεσμεύσει κονδύλι από τον προϋπολογισμού του 2018 γι’ αυτόν τον σκοπό, και πρόκειται να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης για τον τρόπο βελτίωσης, η οποία θα υλοποιηθεί με χρήματα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου όπως και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι το τέρμιναλ αποπερατώθηκε το 2009 και έμεινε για οκτώ ολόκληρα χρόνια αναξιοποίητο να ρημάζει στη φθορά του χρόνου.

Το Bazaar

Το ελληνικών συμφερόντων μάρκετ ανήκει στον Όμιλο εταιρειών «ΒΕΡΟΥΚΑΣ», ο οποίος περιλαμβάνει τις εταιρείες BAZAAR AE discount super market, ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕΒΕ (χονδρικές πωλήσεις) και ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ ΑΕ (υπηρεσίες logistics). Η BAZAAR AE, αναπτύσσεται δυναμικά στον χώρο των convenience discount stores, με 103 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου