ΤΟΠΙΚΑ

Ψεύτικο προφίλ με στοιχεία Αχ. Μπέου

ψεύτικο-προφίλ-με-στοιχεία-αχ-μπέου-185194

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Αγνωστος έφτιαξε ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και ανάρτησε φωτογραφίες του με τη σύζυγό του. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες και η αντίδραση του δημάρχου ήταν άμεση όπως και των αστυνομικών αρχών.

Ο ψεύτικος λογαριασμός μπλοκαρίστηκε και διαγράφηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη. Ο κ. Μπέος υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου ή αγνώστων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ερευνά την υπόθεση σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο θέμα αναφέρεται ο δήμαρχος Βόλου με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για κακόγουστο αστείο σε βάρος της προσωπικής του ζωής.

Αναλυτικά αναφέρει: «Ένα κακόγουστο αστείο, στα όρια της προβοκάτσιας, σε βάρος της προσωπικής μου ζωής επιχείρησε άγνωστος/η με ένα λογαριασμό μαϊμού στο facebook. Η αντίδρασή μου βεβαίως ήταν άμεση και ο λογαριασμός «κατέβηκε» ενώ ήδη η υπηρεσία κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά την καταγγελία μου, έχει κινητοποιηθεί.
Ας συνειδητοποιήσουν, όποιοι ή όποιες το έκαναν, ότι, παρά την προσωπική πικρία που πιθανώς αισθάνονται, όλα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι ή καπρίτσιο. Υπάρχει η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός της προσωπικότητας και της ιδιωτικότητας της ζωής του άλλου και η παραβίασή τους επισύρει τις ανάλογες ποινές. Ηθικές και ποινικές».

Επισημαίνεται ότι ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα έχει γίνει πολύ αυστηρός και σήμερα προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα για τους παραβάτες. Τα αδικήματα με χρήση internet απασχολούν ολοένα και πιο συχνά τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές. Τα περισσότερα αφορούν σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημήσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου