ΤΟΠΙΚΑ

«Με τους μετανάστες είμαστε μαζί!»

με-τους-μετανάστες-είμαστε-μαζί-185046

Λέει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Θόλο καλεί το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών.

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο σημειώνει ότι η σημερινή μέρα αποτελεί την ευκαιρία για να ειπωθούν αλήθειες που συστηματικά αποκρύπτονται. Οπως ισχυρίζεται, με την αναβάθμιση της Frontex και την ίδρυση των hot spots, η «αριστερή» κυβέρνηση παραχωρεί εκτεταμένη δικαιοδοσία στις υπηρεσίες της ΕΕ για την ταχύρρυθμη διαλογή, κράτηση και επαναπροώθηση προσφύγων.

«Η καταγραφή και «διαλογή» στα hot spots είναι ένας μηχανισμός αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων των προσφύγων, που βασίζεται σε αυθαίρετα και ρατσιστικά κριτήρια. Επιπλέον, τα κράτη της Ε.Ε. αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να επιλέγουν τους πλέον εκμεταλλεύσιμους και «εντάξιμους» εργαζόμενους και ταυτόχρονα να αποκλείουν από κάθε δικαίωμα ένα μεγάλο τμήμα της μεταναστευτικής εργασίας, δημιουργώντας εργατικό δυναμικό «χωρίς χαρτιά», ευάλωτο στην εργασιακή εκμετάλλευση, στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι μόνοι που μπορούν να εμποδίσουν αυτό το νέο μακελειό που στο διάβα τους μετρά εκατομμύρια θύματα και περιπλανώμενους είναι οι λαοί και η πάλη τους», προσθέτει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλώνει αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία και απευθύνει πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου