ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα για την προστασία του αιγιαλού

ψήφισμα-για-την-προστασία-του-αιγιαλο-184993

Εξέδωσαν φορείς στην προχθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισμα για την ανάγκη προστασίας της πολύτιμης πλέον κοινόχρηστης δημόσιας γης, του αιγιαλού και των παράκτιων και παραλίμνιων περιοχών, εξέδωσαν φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνία, με αφορμή το νομοσχέδιο για το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.

Φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και πολίτες, συμφώνησαν ότι «δεν θα επιτρέψουν η μαύρη τρύπα του χρέους να καταπιεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας».

Εισηγητής από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Κέρκυρας, μέλος των Επιτροπών Τουρισμού και Οικονομικών του κόμματος Στέφανος Σαμοΐλης, από την ΔΗΜΑΡ το μέλος της ΚΕ Θράσος Φωτεινός και από την Κοινωνική Συμφωνία ο Στάθης Κουτσερής.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Πάρις Μουτσινάς από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, εκπρόσωπος της βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ Μαγνησίας Κώστας Αβαράκης, ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος από τον Δήμο Αλμυρού, ο Νίκος Μόσχος από τον Δήμο Βόλου, η Νάνσυ Καπούλα εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας, ο Κώστας Καραζούπης, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Εν Δράσει», ο Κώστας Βολιώτης, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, ο Απόστολος Παπατόλιας, από την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»

Με μήνυμά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης χαιρέτισε την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει σε επόμενη ανάλογη κίνηση.

Παρόντες ήταν ο Νίκος Χαυτούρας, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, η Κατερίνα Τσερκέζη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ν. Πήλιο – Δήμος Ανατροπής και κοινωνικής αλληλεγγύης» δημοτική σύμβουλος Ν. Πηλίου, ο Ευάγγελος Βεργοζήσης μέλος της δημοτικής παράταξης «Ν. Πήλιο – Δήμος Ανατροπής και κοινωνικής αλληλεγγύης», ο Απόστολος Κατσιφός δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου εκλεγμένος με την Αυτοδιοικητική Συνεργασία και ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Γκουντέλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου