ΤΟΠΙΚΑ

19 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλία

19-συλλήψεις-σε-αστυνομική-επιχείρηση-σ-183370

Με στόχο την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας

Ελεγχος σε 976 άτομα, 51 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, δύο συλλήψεις για παράνομο εμπόριο και 12 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, είναι σε αριθμούς τα αποτελέσματα μίας ακόμη αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 917 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 270 παραβάσεις, εκ των οποίων 245 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις για παράνομο εμπόριο και τρεις για επαιτεία.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν δύο οχήματα, πλήθος προϊόντων παράνομου εμπορίου, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εργαλεία κοπής μετάλλων.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Συλλήψεις

Στη διάρκεια της αστυνομικής δράσης συνελήφθησαν 19 άτομα και συγκεκριμένα:

  • πέντε ημεδαποί για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, εκ των οποίων ο ένας και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • δύο άτομα, από τους οποίους ένας αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας και ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπανγκλαντές για παράνομο εμπόριο.
  • τρία άτομα από τους οποίους δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας και μια αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας περί Δημόσιας Υγείας.
  • πέντε άτομα από τα οποία τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για στέρηση βιβλιαρίου υγείας.
  • ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
  • ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • δύο ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα 270 παραβάσεις: πέντε για το αδίκημα της κλοπής, μία του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις για παράνομο εμπόριο, τρεις της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας, τρεις για επαιτεία, εννέα υγειονομικού ενδιαφέροντος (1 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 1 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 5 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, 2 λοιπές παραβάσεις), 245 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (51 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 11 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 5 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 11 για ΚΤΕΟ και 153 λοιπές παραβάσεις) και μία παράβαση σχετικά με τα φορτηγά.

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη των φαινομένων της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, του παράνομου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου