ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά έλεγχο του τμήματος απονομής συντάξεων του ΟΓΑ στη Λάρισα

ζητά-έλεγχο-του-τμήματος-απονομής-συν-18319

Ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Βρούτση, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου στο τμήμα απονομής συντάξεων του ΟΓΑ Λάρισας, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών. Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς υπουργείου για την επίλυση του πλήθους εκκρεμών συντάξεων που παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκεκριμένη υπηρεσία παρουσιάζονται δυσλειτουργίες που καθυστερούν τη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου αναφέρονται τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, είναι γνωστή η κατάσταση με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις που παραλάβατε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωστή είναι και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για την επίλυση του προβλήματος και την επιτάχυνση του συστήματος απονομής συντάξεων.

Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια παρουσιάζεται μια δυσλειτουργία στη διαχείριση και απονομή των συντάξεων του ΟΓΑ από το τμήμα της Λάρισας. Οι αιτούντες τη σύνταξή τους αδυνατούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, ακόμη και να εξυπηρετηθούν δια ζώσης από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ειδικότερα, οι αιτούντες τη σύνταξή τους από τη Μαγνησία αναγκάζονται να μετακινηθούν μέχρι και τη Λάρισα για να εξετάσουν την πορεία των συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους, χωρίς όμως να βγάζουν άκρη, λόγω της δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ΟΓΑ Λάρισας τα είχα επισημάνει και με σχετική ερώτησή μου στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Καθώς η δυσλειτουργία του Τμήματος Απονομής Συντάξεων του ΟΓΑ στη Λάρισα αποδεικνύεται διαχρονική, σκέπτεστε να πραγματοποιήσετε κάποιον έλεγχο στη συγκεκριμένη υπηρεσία;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου