ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank στο Βόλο

παρέμβαση-μεϊκόπουλου-για-το-κλείσιμ-182988

Παρέμβαση πραγματοποίησε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Eurobank στο Βόλο.

Η απόφαση της Τράπεζας Eurobank να συρρικνώσει το κατά δήλωση της διοίκησής της «πολύ μεγάλο και, κατά περιπτώσεις, αχρείαστο» δίκτυο καταστημάτων που συμπεριλαμβάνει το κλείσιμο ενός από τα τρία εναπομείναντα καταστήματα στο Βόλο έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων, σημειώνει ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η Τράπεζα Eurobank συνεχίζει την επιθετική λογική κλεισίματος καταστημάτων στην Αττική και στην περιφέρεια, παρότι παραμένει η τράπεζα με το μικρότερο δίκτυο καταστημάτων σε σχέση με τις άλλες συστημικές τράπεζες. «Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και εν μέσω πανδημίας, η Τράπεζα επιλέγει να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης, εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζομένους και να αποδυναμώσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης χιλιάδων πολιτών που είναι πελάτες της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος προσθέτοντας η Τράπεζα δε λαμβάνει υπόψη την ταλαιπωρία και τις ουρές που θα σχηματίζονται έξω από τα καταστήματά της.

Ο Βολιώτης Βουλευτής διαβίβασε Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία εκφράζεται η διαφωνία τους με την απόφαση της Τράπεζας. «Οι τράπεζες που κρατήθηκαν όρθιες και ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσα στην κρίση οφείλουν να μη στέκονται απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους, αλλά να χαράσσουν σχέδια που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και στηρίζουν την οικονομία και την περιφέρεια» ανέφερε καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου