ΤΟΠΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη για το Παναγιώτικο

ευρεία-σύσκεψη-για-το-παναγιώτικο-182974

Αντιμέτωπες με το φάσμα της λειψυδρίας περιοχές του Νοτίου Πηλίου

Το φάσμα της λειψυδρίας αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, με το φράγμα Παναγιώτικο να αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρότατο πρόβλημα, αφού χάνει κάθε χρόνο από διαρροές λόγω σειράς κατασκευαστικών αστοχιών 1,4 εκατ. κυβικά νερού, όταν η ετήσια δυναμικότητά του ανέρχεται 1,8 εκατ. κυβικά νερού. Ειδικότερα το φράγμα φαίνεται ότι χάνει περίπου 75 κυβικά νερού την ώρα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Την ίδια στιγμή όσες περιοχές υδροδοτούνται από το φράγμα λαμβάνουν νερό από το κατώτερο επίπεδο του φράγματος, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό είναι ποιοτικά υποβαθμισμένο. Με το πρόβλημα της λειψυδρίας να χτυπά την πόρτα του Δήμου Νοτίου Πηλίου φαίνεται πως εξετάζονται από τη Δημοτική Αρχή προοπτικές εναλλακτικής μορφής υδροδότησης αλλά και οι τρόποι χρηματοδότησής τους.

Με το φράγμα να βρίσκεται στο κόκκινο αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στις 9.30 το πρωί με στόχο τη λήψη αποφάσεων για άμεσες ενέργειες.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, ο υπεύθυνος ύδρευσης του Δήμου κ. Κώστας Λεγαντής, όπως επίσης μελετητές του έργου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, παρότι το συγκεκριμένο έργο δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, καθώς υπάρχει φορέας διαχείρισης του φράγματος ο οποίος έχει ενσωματωθεί στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, συγκάλεσε σύσκεψη με στόχο να εξεταστούν εκ νέου τόσο οι νέες μελέτες, όσο και οι παλιές, με στόχο να εξεταστούν τα δεδομένα που υπάρχουν και να βρεθεί κάποια λύση.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ύδρευσης του Δήμου Νοτίου κ. Κώστας Λεγαντής ανέφερε πως στην ευρεία σύσκεψη θα εξεταστούν οι εναλλακτικές μορφές υδροδότησης για το Δήμο και παράλληλα θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Προσπάθειες για χρηματοδότηση Κάρλας

Όσον αφορά στο θέμα της λίμνης Κάρλας, ο κ. Αγοραστός ανέφερε χθες ότι γίνονται προσπάθειες για χρηματοδότηση του έργου από το αρμόδιο υπουργείο. Άλλωστε πρόσφατα ο κ. Αγοραστός είχε ενημερώσει ότι προ ολίγου καιρού περιήλθε η αρμοδιότητά της στην Περιφέρεια με πολλά προβλήματα και προειδοποίησε, τονίζοντας τα εξής:« Δεν θα αφήσουμε γραφειοκρατία και υπηρεσίες, όπως η αρχαιολογία, να καθυστερούν ένα τόσο σημαντικό έργο και για τον λόγο αυτό ετοιμάζουμε δυναμική παρέμβαση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου