ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για παρουσίαση –συζήτηση άρθρου του Μ. Παπαδόπουλου

εκδήλωση-του-κκε-για-παρουσίαση-συζή-18253

Παρουσίαση- συζήτηση του άρθρου του Μ. Παπαδόπουλου, στην ΚΟΜΕΠ 1/2020: «Ποια χαρακτηριστικά θα έχει ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα;» πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου. Την εισηγητική τοποθέτηση έκανε η Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος του Τ.Γ. Μαγνησίας του ΚΚΕ και ακολούθησε συζήτηση.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα συσκέψεων και συζητήσεων της Τ.Ο. Μαγνησίας σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις, που είναι σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τον σκοπό της εκδήλωσης και τα όσα συζητήθηκαν από την Τ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: «Η συζήτηση είχε σκοπό να αναδειχθούν πλευρές που αφορούν στην σύγχρονη επεξεργασία της στρατηγικής του ΚΚΕ και της αντίληψής του για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, αξιοποιώντας και τα συμπεράσματα από τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα με επίκεντρο την Ε.Σ.Σ.Δ. Η συζήτηση αυτή γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία μέσα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέσα από την παρουσίαση και τις παρεμβάσεις, έγινε προσπάθεια ν’ αναδειχθούν οι σύγχρονες δυνατότητες για την οικοδόμηση των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι αντιφάσεις και τα ξεπερασμένα όρια των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής που εκφράζονται με τις οικονομικές κρίσεις αλλά και την αδυναμία να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η πρόοδος στην τεχνολογία και την επιστήμη διαμορφώνουν τη δυνατότητα για μείωση του εργάσιμου χρόνου και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων για την οργάνωση της εργατικής εξουσίας, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας κτλ. Για το σκοπό αυτό, αξιοποιήθηκαν τα παραδείγματα της κρίσης του κορονοϊού, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καθώς και η απαξίωση των υποδομών και δυνατοτήτων της χώρας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη ΛΑΡΚΟ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου