ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ομικρον

στην-αντεπίθεση-πέρασε-η-ομικρον-182429

Στην αντεπίθεση έχει περάσει η Ομικρον, με τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Βόλου από μέρα σε μέρα να αυξάνονται. Ηδη στις κλινικές νοσηλεύονται 84 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 στις Κλινικές και πέντε σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Covid. Το τελευταίο 24ωρο πέρασε στο Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς απώλειες ασθενών.

Το Αχιλλοπούλειο, ωστόσο, συνεχίζει να πιέζεται κυρίως στις κλινικές covid εξαιτίας της αύξησης των νοσηλευόμενων, μετά και τη διασπορά του ιού σε ιδιωτικές δομές υγείας. Οι διαθέσιμες κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό είναι 110 κρεβάτια.

Για την ώρα οι γιατροί εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα πληρότητας. Αν όμως συνεχιστούν οι εισαγωγές ασθενών, δίχως την ίδια στιγμή να υπάρχουν εξιτήρια σε μία εβδομάδα θα προκύψει πρόβλημα.

Ο μέσος όρος νοσηλείας είναι επτά ημέρες, όμως για τους ηλικιωμένους δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση. Υπάρχουν ασθενείς μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, χρειάζεται όμως να παραμείνουν ακόμη και δύο εβδομάδες στην κλινική, μέχρι να ορθοποδήσουν.

Η Μαγνησία κατέγραψε χθες 248 νέες μολύνσεις εκ των οποίων 26 στις Β. Σποράδες. Πενήντα επτά κρούσματα επιπλέον προέκυψαν από τα χθεσινά rapid tests.

Στο λιμάνι Σκιάθου, σε συνολικό αριθμό 32 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα σε αγόρι 11 ετών, ενώ στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 362 δειγμάτων καταγράφηκαν 47 «θετικά» σε 25 άντρες και 25 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.

Τέλος, στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 157 rapid tests επιβεβαιώθηκαν εννιά θετικά κρούσματα που αφορούν σε τέσσερις άντρες και πέντε γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Το σημερινό πρόγραμμα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Μαγνησίας. Σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματίσει δωρεάν ελέγχους στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στα ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου