ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκε απάγκιο στην αίθουσα αναμονής του Νοσοκομείου Βόλου…

βρήκε-απάγκιο-στην-αίθουσα-αναμονής-τ-181800

Το σκληρό πρόσωπο της ζωής παραμονή των Χριστουγέννων γνώρισε 41χρονος Βολιώτης. Βρέθηκε στον δρόμο, μόνος, χωρίς χρήματα, χωρίς να έχει έναν χώρο να απαγκιάσει. Ο άντρας που πάσχει από ψυχιατρική νόσο, νοσηλεύεται προσωρινά στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να βρεθεί θέση σε δομή για να μπορέσει να τον φιλοξενήσει.

Τον νεαρό άντρα εντόπισε μία γυναίκα, τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ηταν βράδυ, κι ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να «κουρνιάσει» στον χώρο αναμονής στο ακτινολογικό τμήμα, στο ισόγειο του Αχιλλοπούλειου. Είχε κουλουριαστεί πάνω στα καθίσματα και κοιμόταν.

Η εικόνα του 41χρονου συγκλόνισε συγγενή ασθενούς που νοσηλευόταν εκείνη την περίοδο στο νοσοκομείο. Όταν τον είδε ενημέρωσε αμέσως την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Κοινωνικοί λειτουργοί της αντιδημαρχίας έσπευσαν άμεσα επί τόπου. Πλησίασαν τον 41χρονο και του δήλωσαν ότι προτίθενται να τον βοηθήσουν.

Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο άντρας μέχρι και πριν λίγες ημέρες νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική. Αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Ο άντρας φέρεται να παραβίασε τον κανονισμό της κλινικής, και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν την οικογένειά του να τον παραλάβει.

Όμως η αδερφή του 41χρονου, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και δικαιούχος πρόνοιας, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να τον κρατήσει στο σπίτι πάνω από δύο 24ωρα. Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη και μετά από συνεδρία που είχαν κοινωνικοί λειτουργοί με την αδερφή του 41χρονου, ο άντρας μπορεί να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά και δεν μπορεί να συμβιώσει στο ίδιο σπίτι μαζί με μία γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Ετσι βρέθηκε στον δρόμο… Με μέριμνα της αντιδημαρχίας και μετά από συνεννόηση με την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ο άντρας φιλοξενείται προσωρινά στη δομή του Αχιλλοπούλειου.

Ηδη μάλιστα, έχουν γίνει κινήσεις σε ψυχιατρικές κλινικές για να βρεθεί θέση φιλοξενίας και αναμένονται απαντήσεις που θα δώσουν τέλος στην περιπέτειά του. «Το ευχαριστώ είναι λίγο για τις κοινωνικές λειτουργούς της αντιδημαρχίας, που όποτε παραστεί ανάγκη, ακόμη και εκτός ωραρίου, τρέχουν σε κάθε περιστατικό για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθήσουν όπου μπορούν», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου