ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερα από 2.000 παιχνίδια με γιορτινό αμπαλάζ… αγάπης

περισσότερα-από-2-000-παιχνίδια-με-γιορτι-181783

Περισσότερα από 2.000 παιχνίδια έχουν προσφέρει τα παιδιά της πόλης του Βόλου για τους μικρούς συμπολίτες τους που δεν έχουν τη δυνατότητα της χαράς του χριστουγεννιάτικου δώρου.

Τα παιχνίδια αυτά αμπαλαρίστηκαν από τα ίδια τα παιδιά που τα προσέφεραν, αλλά και από οποιοδήποτε παιδί της πόλης επιθυμούσε να συμβάλλει στη διαδικασία. Από τις 11 το πρωί χθες, η κεντρική είσοδος του δημαρχείου άνοιξε για τους μικρούς εθελοντές που ήθελαν να συμβάλλουν στο έργο και στη 1 το μεσημέρι ακριβώς αναχώρησε το πρώτο όχημα που μετέφερε τα παιχνίδια στους προορισμούς τους.

Με την αποχώρηση της πρώτης αποστολής, στα παιδιά προσφέρθηκε μία μικρή γιορτή με εδέσματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από λιλιπούτειες χορεύτριες, οι οποίες αφού παρουσίασαν τα κομμάτια τους, ανέλαβαν να μάθουν χορευτικά βήματα και στα υπόλοιπα παιδιά.

Με τη δράση «Παιχνίδια Αγάπης» ο δήμος Βόλου προσπάθησε όχι μόνο να φτάσει στο στόχο της συλλογής παιχνιδιών για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στα υπόλοιπα παιδιά να μάθουν να προσφέρουν, να χαίρονται από τη δράση προσφοράς και να συμβάλλουν στον εθελοντισμό.

Το δημαρχείο επισκέφθηκαν για να καταθέσουν δώρα 600 και πλέον μαθητές σχολείων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου.

Προσήλθαν ομαδικά και τοποθέτησαν τα παιχνίδια κάτω από το στολισμένο δέντρο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στις ομαδικές αποστολές, λάμβαναν ως δώρο τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας, το οποίο παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο – υπάλληλο του δήμου Βόλου Ροσσάνα Πώποτα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Θρυαλλίδα» Φάνη Αλεξανδρή, Ελλη Σκοπελίτη και Ελευθερία Σαββάκη, ενώ το πρόγραμμα της τελικής γιορτής ανέλαβαν οι μαθήτριες της Σχολής Χορού Chorus Line με τη δασκάλα τους Βάσω Τηλιοπούλου.

Απαντες οι συντελεστές συμμετείχαν εθελοντικά, προκειμένου να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην προσπάθεια, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολείων και των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν και στους οποίους ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου