ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορές Χρ. Μπουκώρου για προβλήματα του Ν. Πηλίου και των ξενοδόχων

αναφορές-χρ-μπουκώρου-για-προβλήματα-18172

Χρηματοδότηση μελετών και κατασκευής εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νότιο Πήλιο

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από επιστολή που έλαβε από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, επισημαίνοντας την ανάγκη χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελετών και κατασκευής εγγειοβελτιωτικών έργων, προκειμένου να καλυφθούν οι αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Σύμφωνα με την αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας, οι αυξανόμενες ανάγκες άντλησης των υπογείων υδάτων για αρδευτικούς σκοπούς έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων. Η εκπόνηση μελετών για την εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του ταμιευτήρα του φράγματος «Παναγιώτικο», η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου διανομής νερού, η υδροηλεκτρική αξιοποίηση του φράγματος «Παναγιώτικο», καθώς και η κατασκευή νέου φράγματος για την αξιοποίηση του ρέματος «Αράπη» στην Αργαλαστή αποτελούν τα απαιτούμενα έργα για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής. Επίσης, ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε και στην ανάγκη κατασκευής του ορεινού αρδευτικού κλάδου του φράγματος «Παναγιώτικο».

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε, προς τον αρμόδιο υπουργό, ότι, «τα συγκεκριμένα εγγειοβελτιωτικά έργα, με την αξιοποίηση του βρόχινου και επιφανειακού νερού, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου».

Επιστρεπτέα προκαταβολή μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξενοδόχων σχετικά με τη διαδικασία ένταξης στην επιστρεπτέα προκαταβολή επισημαίνει, με αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά από επιστολές που έλαβε από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, μάλιστα, σε πρόσφατη τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής – Εμπορίου και Οικονομικών της Βουλής, είχε μεταφέρει στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα τον προβληματισμό και την ανησυχία των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχείων, σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα ζητήματα που δημιουργούνται από την υποχρέωση φορολογικής ταμειακής μηχανής, τη στιγμή που όλα τα καταλύματα διαθέτουν μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων, POS και e-banking.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι, «είναι ανάγκη να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να λάβουν έστω την επιστρεπτέα προκαταβολή, προκειμένου να μπορέσουν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, αυτή την ιδιαίτερη, τουριστικά, περίοδο που διανύουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου