ΤΟΠΙΚΑ

Βγάζουν υπεράριθμους Διευθυντές!

βγάζουν-υπεράριθμους-διευθυντές-181297

Σημεία και τέρατα στη λίστα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας εντοπίζει η ΕΛΜΕ

Σημεία και τέρατα στη λίστα που εξέδωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους καθηγητές που… περισσεύουν στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ. Ανάμεσα στους 100 εκπαιδευτικούς, τα ονόματα των οποίων βγαίνουν «φόρα – παρτίδα» στη δημοσιότητα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Διεύθυνσης, περιλαμβάνονται και Διευθυντές!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανακοίνωση της λίστας με τους υπεράριθμους, βρίσκει τους καθηγητές σε ετοιμότητα να καταθέσουν από σήμερα κιόλας μαζικές ενστάσεις. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, έχει απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο, προκειμένου να εξεταστεί αν η ανακοίνωση των ονομάτων των «υπεραρίθμων» εμπίπτουν στο Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου στη συνέχεια να κινηθεί δικαστικά.

Οπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των διοικητικών μεταβολών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτό το διάστημα, χθες η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, εξέδωσε τη λίστα με τους υπεράριθμους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, μετά από συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η ανάρτηση της λίστας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Κι αυτό γιατί, η λίστα περιέχει -σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη- σωρεία λαθών και παραλείψεων. Το ΠΥΣΔΕ φέρεται να μην υπολόγισε τους καθηγητές για τους οποίους δεν έχουν βγει ακόμη οι αναθέσεις μαθημάτων και οι δεύτερες αναθέσεις για τη συμπλήρωση του ωραρίου διδασκαλίας τους. Επιπλέον δεν έλαβε υπόψη ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ακριβώς επειδή ασκούν καθήκοντα διευθυντή, έχουν μόλις μία ώρα μάθημα. Ετσι, εντάχθηκαν στη λίστα των υπεραρίθμων.

Οχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον, οι καθηγητές εντάχθηκαν στη λίστα που βγήκε στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, με το ονοματεπώνυμό τους. Πριν από μερικές ημέρες, η ΕΛΜΕ είχε ζητήσει να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υπεράριθμων για ψυχολογικούς και όχι μόνο λόγους. Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, «η ένταξη στη λίστα των υπεράριθμων, λειτουργεί σαν… απόλυση για τους εκπαιδευτικούς».

Ηδη ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ έχει απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η δημοσίευση των ονομάτων των υπεράριθμων εμπίπτει στο Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, η ΕΛΜΕ αναμένεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Διευθυντή Δ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση η τοπική ΕΛΜΕ συγκαλεί σήμερα εκτάκτως συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι, ενώ καλεί τους καθηγητές να καταθέσουν στη Διεύθυνση ενστάσεις επί της λίστας που εξέδωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου