ΤΟΠΙΚΑ

Με 500 ευρώ δεν μπορούμε να ζήσουμε ~ Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ

με-500-ευρώ-δεν-μπορούμε-να-ζήσουμε-η-κραυ-180907

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας με την επιστροφή τους στο εργοστάσιο

«Με 500 ευρώ δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε εμείς ούτε οι οικογένειές μας». Αυτή ήταν η κραυγή αγωνίας των 208 εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ, που καλούνται από 1η Σεπτεμβρίου να ζήσουν με μισό μισθό στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει η εταιρία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η συμμετοχή των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση που συγκλήθηκε στο χώρο του εργοστασίου, ήταν μαζικότατη. Η πρόταση της διεύθυνσης του εργοστασίου για εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες τούς έθεσε σε κατάσταση συναγερμού. Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας θα τους αποτελειώσει οικονομικά και μίλησαν για τεχνητή κρίση, προκειμένου η εταιρία να μειώσει το μισθολογικό της κόστος.

Σε κάθε περίπτωση δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν αγωνιστικά τα εις βάρος τους μέτρα και υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης του σωματείου τους για απεργιακές κινητοποιήσεις μόλις επιστρέψουν από τη δεκαπενθήμερη άδειά τους.

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων πρότεινε με το άνοιγμα του εργοστασίου στις 18 Αυγούστου να συγκληθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση και να ξεκινήσουν άμεσα απεργία διαρκείας, με στόχο να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα της επιχείρησης.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα έχει συνάντηση με διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, προκειμένου να συζητήσουν επί του τελεσιγράφου του ΙΜΑΝΤΑ. Όπως είναι γνωστό, η εταιρία θέτει ζήτημα βιωσιμότητας της επιχείρησης και προαναγγέλλει εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου ως συμπληρωματικό μέτρο στις οργανωτικές, διαρθρωτικές και οικονομοτεχνικές μεταβολές στις οποίες έχει ήδη προβεί. Επισημαίνει δε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι ευνοϊκότερο και ηπιότερο από αυτό της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόταση της εταιρίας, η εκ περιτροπής εργασία θα εφαρμοστεί σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης και θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου