ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία: 369 κρούσματα στα σχολεία σε τρεις ημέρες

μαγνησία-369-κρούσματα-στα-σχολεία-σε-τρ-180568

Προβληματισμό για την εξέλιξη της πανδημίας προκαλεί ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, που εκδηλώνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία στη Μαγνησία. Σε τρεις μόλις ημέρες, τα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «έπιασαν» το 50% του συνολικού αριθμού των μολύνσεων, που καταγράφηκαν ολόκληρο τον περασμένο Δεκέμβριο!

Συνολικά, από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και άρχισε σταδιακά η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά την κακοκαιρία «Ελπίς» που κράτησε κλειστά τα σχολεία, ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έφθασε στα 369 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Από το σύνολο των μολύνσεων οι 155 αφορούσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, όταν καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού στην πρωτοβάθμια ανήλθαν στα 320.

Και χθες, οι νέες μολύνσεις κυμάνθηκαν σε σταθερά υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, μέσω των self tests διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 30 μαθητές και δύο δάσκαλοι σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και επιπλέον 55 μαθητές και 5 καθηγητές σε επίπεδο δευτεροβάθμιας, συνολικά δηλαδή 94 κρούσματα.

Ο υψηλός αριθμός των μολύνσεων έχει προκαλέσει προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς, καθώς αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται όταν τα σχολεία είναι κλειστά, όπως προ ημερών, εξαιτίας του χιονιά που έπληξε τον νομό. Εκπαιδευτικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν τηρούνται τα μέτρα όταν τα παιδιά δεν βρίσκονται στον προστατευμένο χώρο του σχολείου, όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος Δεκεμβρίου και μόνο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν καταγραφεί 1.177 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 113 αφορούσαν σε εκπαιδευτικούς. Ο πιο δύσκολος μήνας ήταν ο Νοέμβριος με 528 κρούσματα, 320 κρούσματα καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο, 261 τον περασμένο Οκτώβριο και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν σημειωθεί 68 μολύνσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου